Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев: Как да постигаме повече, по-бързо, с по-високо качество

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев: Как да постигаме повече, по-бърз

Снимка: Столица.bg

“Работещата политическа идея е как да постигаме повече, по-бързо, с по-високо качество.” Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в предаването “Беновска пита”. Терзиев е подкрепен от коалицията ПП-ДБ, “Спаси София” и “Екипът на София”.

“Човек трябва да е готов, когато се заема с политика да знае как да служи на публичния интерес. И да знае, че няма да получи медал. Захващаш се с политика, защото си убеден, че така трябва. Говорил съм за това с много предприемачи - ако си успял, трябва да връщаш на обществото. И да използваш това, за да направиш другите по-добри. Когато в българската политика влязат повече успели и независими хора, ще дръпнем напред като общество. Голямата разлика всъщност е дали можеш или не можеш да превърнеш визията си в реалност”, добави Терзиев.

Кандидатът за кмет на София каза още, че не вярва в единовластието и че сам човек може да решава всички проблеми. “Да оставим настрана колко компании съм изградил и управлявал. Но един човек е толкова силен, колкото е силен екипът му. Сам човек не може да направи нищо. А ние сме изградили много ефективен и сработен екип”, каза Терзиев. И добави, че е човек, който вярва в талантливите хора и изпитва удоволствие от добре свършената работа.

Според Терзиев, в момента София е изпаднала в летаргията на лошото управление. “Проблемите не се решават истински и затова и от годините програмите за управление са един и същи - проблемите не изчезват, не се променят и не се решават. И това е така, защото машината е счупена”, добави той.

Проблемът със счупената комуникация
Васил Терзиев коментира, че София има голям проблем с неработещата комуникация между гражданите и общинските администрации.

“Хората не знаят кой е районният кмет, какви са правомощията му, как работи администрацията и т.н. Това е двустранен проблем - общината работи много нецентрализирано и непрозрачно. Нашата основна цел е да променим това. В момента гражданите и бизнесът нямат приятел в лицето на Общината”, допълни той и обеща, че ако стане кмет няма да промени начина си на комуникация с хората.

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев пред Столица.bg: „Децата“ може да бъдат точката, около която политически да обединим усилията за София

“Вратата за срещи няма да се затвори след изборите. Напротив - ще се отвори още по-широко. Седмичен отчет, седмични срещи - няма да се крием от хората. Нито ще караме с два часа приемно време на седмица - това е смешно. Тези срещи те държат отговорен. Лесно можеш да се скриеш като щраус на “Московска”. Но “народната любов” е много дисциплинираща”, каза Терзиев.

Категоричен е, че няма да дели районните кметове по партийната им принадлежност.

“Добрата идея е добра идея, независимо откъде идва, дори да е от политически опонент. Районният кмет е мажоритарно избран, той трябва да получи най-добрата подкрепа, за да свърши добре работата си. Трябва да имаш система и култура на управление, за да можеш да привлечеш най-добрите хора в екипа си. Сега не е така”, обясни той.

София - град на щастливи хора
Терзиев разказа и за какво бъдеще мечтае. “София - град на щастливите хора, които си обичат града и работят заедно той да стане по-добър. Започва се със задържането на младите хора, които са моторът на работещата икономика. След това - как се грижим за децата на младите родители. Какво правим за образованието. Защото всичко започва с образованието. Да научим децата, че не трябва да се чувстват жертви за това, че те карат колата на собствения си живот. Те са движещата сила и да не чакат някой горе да изчисти и реши всички проблеми”, обясни кандидатът за кмет на столицата.

Той призна, че е наясно с проблемите, които имат хората с неравните тротоари и непригодените за движение улици и подлези. “Обичам да ходя и макар да използвам метрото, по-често може да ме видите пеша или с електрическа тротинетка. И за това знам проблемите от първа ръка - къде свършват велоалеите, къде има асансьори за подлези, къде няма, къде има рампи за слизане, къде - не. Знам, че майките с деца и възрастните хора, и тези със затруднения в зрението имат огромни проблеми с придвижването. Не трябва да е така в голяма европейска столица”, завърши Терзиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 182 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 54 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 432 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Разпечатат чувалите с бюлетините от машинното гласуване в София...

Чувалите с бюлетини от всички над 1500 секции, в които се е гласувало с машини в София, да бъдат разпечатани. Това реши ...

Прочети още keyboard_arrow_right