Николай Павлов, ГЕРБ-СДС: Утвърдихме България като отличен организатор на международни състезания

Николай Павлов, ГЕРБ-СДС: Утвърдихме България като отличен организатор на м

Снимка: ГЕРБ София

Над 500 000 000 лв. са инвестирани в спортна инфраструктура в трите управленски мандата на ПП ГЕРБ. Построените от нас нови зали, както и тези, които са реконструирани, вече отговарят на най-високите стандарти и могат да приемат състезания от най-висок ранг. Това коментира кандидатът за народен представител от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС и заместник-министър на младежта и спорта Николай Павлов.

Той добави, че е стартиран първият етап от изграждането на физкултурни салони с приоритет училища, в които подобни съоръжения изцяло липсват. „Средствата за дейност на спортните клубове са увеличени двойно. Утвърдихме България като отличен организатор на международни състезания от най-висок ранг, като световни и европейски първенства и купи, олимпийски квалификации и други значими спортни събития“, добави още Николай Павлов.

Той уточни, че в програмата на ГЕРБ е залегнало продължаване на изграждането и обновяването на спортната инфраструктура, съобразено с европейските стандарти, както и повишаване на енергийната ѝ ефективност и използването ѝ в широк кръг от обществените услуги.

„Чрез създаването на добри и привлекателни условия и реализиране на поставените стратегически цели в областта на спорта ще запазим и повишим репутацията на Република България като спортна нация“, каза Павлов. Той каза, че поредната добра новина за младите хора са увеличените средства по програма „Еразъм +“. Средствата са увеличени почти двойно от 14 на 27 млрд. евро.„Това ще даде възможност за още по-голямо разгръщане, още повече възможности за обучение, обмени, пътуване и спорт за младите хора на Европа.“

Николай Павлов уточни, че в центъра на програмата остава фокус върху мобилността. „Прекрасна възможност за културно опознаване, езиково усъвършенстване. Друг от акцентите на новата програма са дигиталните умения, цифровата грамотност на младите хора“, каза кандидатът за народен представител.

Освен по европейската програма, възможности за развитие на младите българи ще се случват и чрез националните програми за младежта, където ще бъде наблегнато върху гражданската активност и участие, доброволчеството, превенцията на агресията и зависимостите, младите в малките населени места. „Откриването на нови младежки пространства за работа със и за младите в различни градове на страната е също основен ангажимент, който ще изпълним.“

По думите му достъпът на младите хора до спорта от най-ранна възраст е фундаментален въпрос, на който политическата програма на ГЕРБ-СДС акцентира. „Физическата активност е много, много важна и най-вече за младите хора. Работим за това да им предоставяме достъп до модерна, нова инфраструктура, където да могат да спортуват“, подчерта Николай Павлов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (11%, 67 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (17%, 103 Гласове)
 • Не, несъвместими са (15%, 93 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (49%, 308 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 53 Гласове)
Общо гласували: 624 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Красимир Каракачанов: Няма да се откажа да защитавам потърпевшите......

Дори и Комисията за защита от дискриминацията този път да преразгледа оправдателните си решения и да ме накаже с глоба, ...

Прочети още keyboard_arrow_right