„Сиела Норма“: Има недостиг от машини за гласуване в 23-ти Софийски избирателен район

-

Снимка: Stolica.bg

За недостиг от 140 машини за гласуване в 23-ти Софийски избирателен район съобщи фирмата-доставчик „Сиела Норма“. Причината е, че устройствата са повредени, поясняват от фирмата.

За да бъдат ремонтирани машините, фирмата е поискала разрешение да внесе в склада свои принтери, но ЦИК е отхвърлила това искане. Централната избирателна комисия е решила, че ще бъде намален броят на секциите, в които се гласува с две машини. Така в 23-ти избирателен район само в половината от секциите ще може да се гласува с две машини. В останалите машината ще е само една, което ще затрудни процеса на гласуване на балотажа за избор на президент в неделя, 21 ноември.

"В момента в 23-и МИР има 600 секции с машинно гласуване, от които 327 са с по 2 машини. Или, ако приемем, че над 389 избиратели – само там да има по две машини, това ще бъдат точно 187 секции, ще могат да бъдат снабдени с по две машини. Да изпратим писмо на „Сиела Норма“, с което да ги уведомим, че само за 187 секции да бъдат подготвени по две машини, да им изпратим списъка с тези секции“, обясни заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов.

ЦИК ще изиска информация от „Сиела Норма“ от какво естество са повредите по машините, което е причина да не стигнат устройствата. Комисията вече изпрати за балотажа в неделя 80 машини по-малко за секциите зад граница спрямо тези от вота две в едно, който отмина.

Припомняме, че столичният 23 МИР отчете най- висока избирателна активност в страната на изборите за народно събрание и президент, които се проведоха миналия уикенд. 23 МИР-София обхваща административните райони "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица". Гласоподавателите упражняват правото си на глас в общо 602 стационарни секции.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Борис Бонев: София може да е в Топ 5 на най-добрите градове в Евр......

В рамките на два мандата София може да се превърне в град, който да влезе в Топ 5 по качество на живот в Европа. Това е ...

Прочети още keyboard_arrow_right