ЦИК: Данните от секционните протоколи ще се сумират при предаването им в Общинските избирателни комисии

-

Снимка: Столица.bg

Образците на протоколите за отчитане на резултатите от предстоящите местни избори на 29 октомври вече са утвърдени от Централната избирателна комисия и предстои да бъдат публикувани в Държавен вестник. Това съобщи пред БНР заместник председателя на ЦИК Емил Войнов.

По думите му се очаква да бъдат намалени грешките, допускани от секционните комисии при попълването на протоколите. С оглед членовете на секционните комисии да бъдат улеснени, протоколите за секциите с машинно гласуване ще са с две обособени части - първата за вписване на данните от гласуването с хартиените бюлетини, а втората част - за данните от гласуването с бюлетини от машинно гласуване. Данните няма да се сумират от секционната комисия, а сумирането ще се извършва при предаването на протоколите в Общинските избирателни комисии.

От ЦИК предприемат и организационни мерки, за да улесни избиратели със зрителни и двигателни увреждания, така че да могат да гласуват на 29 ти октомври. Те ще могат да отидат в избрана от тях подходяща секция и с придружител, ако не могат сами да извърши необходимите действия при гласуването. Не по-късно от 21 октомври от комисията трябва да се оповести къде се намират секциите, определени за хора с увреждания, както и телефони и адреси на организации, общински предприятия и други, на които те могат да правят заявки за помощ в изборния ден.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Разпечатат чувалите с бюлетините от машинното гласуване в София...

Чувалите с бюлетини от всички над 1500 секции, в които се е гласувало с машини в София, да бъдат разпечатани. Това реши ...

Прочети още keyboard_arrow_right