Французин ще "танцува" върху фасадите на пл. Славейков в София

Французин ще танцува върху фасадите на пл. Славейков в София

Снимка: predizvikatelstva.com

Френският танцьор и катерач Антоан Льо Менестрел ще изпълни впечатляваща програма – пърформанс по фасадите на знакови сгради на площад „Славейков“ в София.

Спектакълът носи името L’Aimant („Любовникът“ или „Този, който обича“) и е част от програмата на фестивала за екстремни спортове и филми, туризъм, екология и активности сред природата „Дни на предизвикателствата“. Инициативата се организира от Френския институт в България, в партньорство с Дни на предизвикателствата, Столична община и Столична библиотека.

Впечатляващото представление ще се проведе утре – 30 март, от 17:30 ч., съобщават от Столична библиотека. В него ще се включат мецосопраното Вера Николова и актьора Боян Младенов.

Потопен в поетичната атмосфера на Пенчо и Петко Славейкови, Антоан Льо Менестрел ще представи историята на един френски Ромео, който търси любовта в България. Отчаян, той е готов да изкачи всички препятствия и всички стени.

Неговото търсене ще започне с едно главозамайващо спускане и ще продължи с „изследване“ на фасадите на Френския институт и на други емблематични за София сгради… докато не чуе един непознат глас, една мелодия, която няма да може да забрави! Дали ще открие любовта?


Кой е Антоан Льо Менестрел?

Световноизвестният катерач и танцьор Антоан Льо Менестрел развива страстта си от спорта към изкуството. Той се катери по градски фасади, танцува по стени и покриви. Създава поезия, стимулира и поражда диалог между града и неговата архитектура. Със своите спектакли той ни увлича в разходка, която ни приканва да вдигнем очи, изненадва ни и ни омагьосва, преминавайки над баналността на нашите ежедневни пейзажи, разкривайки пред очите ни нови пътища към свободата. Неговите главозамайващи спектакли се играят във Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и България!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right