"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София

-

Снимка: Столица.bg

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарктика" на Марина Великова, съобщи БНР.

58 фотографии представят красотата и внушителността на Антарктика и ни запознават с дейността на учените от Българския антарктически институт. Чрез QR кода на изображенията ще имате възможност да се пренесете на Антарктика, наслаждавайки се на звуците на непознатата природа. Съветваме Ви да носите мобилно устройство и слушалки!

"Усещането, когато още от кораба видях първия айсберг, беше изключително вълнение. Но по-дълбинното усещане е за огромното разстояние между нашия живот тук и това място там. То изглежда абсолютно извън орбитата на земята. То е напълно чисто в своята естествена красота, естествена тишина, далеч от човешкото въздействие", разказа авторката. Тя допълва, че на повечето снимки няма човешко присъствие, усещането е за тишина, защото въпреки природните звуци липсва звукът на човешкото присъствие.

Марина Великова е концертиращ и студиен музикант, мултиинструменталист, както и музикален редактор в програма "Хоризонт" на БНР. Тя стана част от 32-та Българската антарктическа експедиция на о-в Ливингстън, която се завърна през февруари 2024 г. На Антарктида Великова работи по три проекта, по които продължава работата вече тук.

Фотографската изложба на Марина Великова е част от проекта "Антарктика в нови измерения". В продължение на 2 седмици (от 22-ри април до 5-ти май 2024) тя ще бъде достъпна за жителите и гостите на София, с вход свободен. Жителите и гостите на София са добре дошли да отпразнуват Деня на Земята на 22-ри април от 19:00 ч. на Моста на влюбените, с откриването на изложбата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right