Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцува"

-

Снимка: Centro Coreografico Nazionale / Aterballetto

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 април, събота. Събитието е част от инициативата Made in Italy, която има за цел да популяризира италианските върхови постижения в света.

Спектакълът се организира от Посолството на Италия в България и Италианския културен институт в София, в сътрудничество със Столичната община и Регионален исторически музей – София. Организаторите ще предложат на публиката едно изживяване на оригинално съвременно изкуство в емблематично за българската столица място.

В основата на инициативата "Италия танцува" е идеята страната да бъде представена в символични за италианската култура по света места като италианските културни институти, посолствата и дипломатическите представителства чрез специално създадени представления, които да бъдат изнесени в сгради, зали и комплекси, в малки урбанистични или исторически значими пространства.

Спектакълът се състои от четири микротанца – кратки съвременни танцови изпълнения, дело на италиански и чуждестранни световноизвестни хореографи.

1. "И все пак тя се върти" – Обгърнат в изтънчения и неосезаем костюм на Бруно Фаталот, един танцьор се движи тържествено върху варелен пиедестал, повлечен от болезнената и мистериозна нотка на "Алегрето" на Бетовен. Неговият танц очарова и съблазнява, той е внушителен като молитвена песен.

2. NEAR LIFE EXPERIENCE – Изследване на различните възможности на тялото, които се отнасят до междинните усещания. Ние се доближаваме до тях, когато сме особено близо до състояния на ръба на съществуването, в които се въплъщаваме, когато припадаме или изпаднем в транс, в моменти на екстаз.

3. AN ECHO, A WAVE – Морето е място на чудеса, на мечти и обещания, на невероятно очарование, което предава голямо спокойствие. То хипнотизира, поглъща и може да изпълни човек с чудесата на духа. Докато гледаме движението на танцьора, понякога откриваме това естествено и непрекъснато движение на морската шир. А двама танцьори винаги преминават през различни настроения, контрастни емоции, близост и дистанция.

4. GIG – В рок жаргона това е изпълнение от група, която е хедлайнер на събитие. Това не е пълен концерт, а кратък спектакъл, който в рамките на няколко минути цели да улови стила, вибрациите и интензивността на групата. В този нов микротанц Тортели включва двамата танцьори, за да привлече по-близо погледа на публиката.

Събитието ще можете да видите на 27 април, събота, с начални часове 16.30 ч., 17.45 ч. и 19.00 ч. Входът е свободен след предварително записване на iicsofia@esteri.it.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right