Литературно четене на "Славейков" за Световния ден на книгата

Литературно четене на "Славейков" за Световния ден на книгата

Снимка: Столица.bg

Столична библиотека е подготвила интересни и любопитни събития за своите читатели и приятели, с които ще се отбележи 23 април- Световния ден на книгата и авторското право
 
Проявите за празника започват още на 22 април, четвъртък от 17.30 часа на площад "Славейков". Ще има голямо литературно четене „В името на книгата“. Георги Константинов, Владимир Зарев, Георги Господинов, Мирела Иванова, Калин Терзийски, Бойко Ламбовски, Амелия Личева, Марин Бодаков, Кристин Димитрова, Силвия Чолева, Николай Милчев, Йордан Ефтимов, Роман Кисьов, Иван Христов, Анжела Димчева, Иван Ланджев ще четат свои послания и творби, както и ще раздават свои нови книги с автографи. По една книга с автограф от автора ще получи и читалище "Култура 1927" в село Негован. Музикално измерение на празника ще прибавят Иван Бороджиев (саксофон) и дует Ели Раданова (вокал) и Венци Дреников (клавишни). 
 
В петък- 23 април проявите са:
11.00 ч. Корейски кът на Столична библиотека - Посланикът на Република Корея Н.Пр. Джънг Джингю ще връчи на библиотеката на София дарение от книги, албуми и дискове .
11.30 ч. Мраморно фоайе - Откриване на изложба „В превод на …“ с преводни книги от фонда на Столична библиотека. 
12.00 ч. село Негован - Посещение на библиобуса в читалище "Култура 1927" с голямо дарение от Столична библиотека и дирекция „Култура“ на СО от 250 нови книги с детска, класическа и съвременна българска и чужда литература. 
12.00 ч. Детски център –Специално издание на читателския клуб „АРТиШОК“ с писателката Милена Гартли 
12.30 ч. Американски център –Изложба и мултимедийна презентация на ученици от ПГ по дизайн „Елисавета Вазова“ по случай Световния ден на книгата и авторското право.
Всички инициативи се провеждат при спазване на всички COVID-мерки 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right