Опашки от желаещи да се простят с Лолова в Сатирата, почете я и щерката на Стоянка

Опашки от желаещи да се простят с Лолова в Сатирата, почете я и щерката на

Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

 
Пространството пред и вътре в Сатиричния театър "Алеко Константинов" се оказа тясно за всички, които днес дойдоха да поставят цвете и символично да си вземат сбогом с голямата актриса Татяна Лолова. Тя почина преди дни на 87 години. Заради COVID- мерките поклонението ще бъде в тесен семеен кръг. В Сатирата Лолова игра през по-голямата част от земния си път. Да поднесат цвете и да напишат топла дума за царицата на смеха дойдоха политици, бизнесмени, артисти и много граждани. 
 
 
 
Днес се покланяме пред нейния талант. Една от най-обичаните български актриси си отиде. Но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от Нова телевизия. „Мога да кажа, че си замина последният мохикан от това голямо поколение на „Сатиричния театър”, на българския театър, на киното. Една голяма, голяма българска актриса си отиде”, тъжен бе Тончо Токмакчиев.
 
„И тя се качи на звездната сцена. Поклон пред светлата ѝ памет! Нека полетът ѝ да бъде лек. Таня беше много добър човек, освен много голяма актриса. Поклон пред голямата актриса Татяна Лолова”, сподели Мария Грубешлиева – Муки.
 
С тази усмивка и с тази благост, и светнали очи я възприемаха всички. Това е магия, това е нещо извън. То идва отгоре, страхотно поколение, страхотни хора и съм много щастлив, че имах възможност да се срещна с тях, въобще да бъдем заедно, да общуваме, да сме близки. Да, не можем да върнем живота, ясно е, това се случва, но можем някак си да го направим по-усмихнат, по-вдъхновен”, каза за нея директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, цитиран от БНР.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right