Павел Павликовски представя заглавието "Студена война" на София филм фест

Фестивал

Снимка: София филм фест

Носителят на награда "Оскар" полски кинорежисьор Павел Павликовски ще бъде специален гост на 23-то издание на "София филм фест" с филма си "Студена война".

С това заглавие той си спечели отличието за най-добър режисьор в Кан през 2018 г., а Европейската киноакадемия му връчи пет награди. Те са: за най-добър европейски филм, най-добър актьор и най-добра актриса, за сценарий и режисура. 

Лентата е черно-бяла. Тя е едно от заглавията, от който ще бъдат избрани номинираните за престижната награда "Оскар" за най-добър чуждестранен филм. Лентата е разказ за любовта между двама души, които са много различни и темпераментни, а действието, както подсказва и заглавието, се развива по време на Студената война - 50-те години на миналия век. 

Като прототипи на главните си персонажи Павел Павликовски използва своите родители и тяхната драматична любовна история, изпълнена със събирания и раздели през целия им живот. 

През 2015 г. полският режисьор взима "Оскар" за чуждоезичен филм със заглавието "Ида". Първото гостуване на Павликовски в България е през 2005 г. отново на същия фестивал, когато представя лентата "Моето лято на любовта". Това ще бъде второто му посещение у нас. 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right