Ще има ли паметник на хан Аспарух в центъра на София?

акад. Стефан Воденичаров

Снимка: Канал 3

Акад. Стефан Воденичаров от сдружение „Единение“ настоява да обсъди със Столична община построяването на паметник на хан Аспарух в центъра на столицата. Паметник на Аспарух в момента има в гр. Шумен, споделя Воденичаров пред БНР.

Преди две години общинския съветник Калоян Паргов за първи път повдигна въпроса за паметника на Аспарух. Тази година отново общински съветници предложиха такъв да има на мястото на мавзолея, когато бяха споровете около Бронзовата къща.

Академик Стефан Воденичаров инициира събор за единение в столицата преди три седмици. На събора бе обсъдено създаването на Съвет на старейшините. Неговата роля трябва да е на коректив на властта, в който да влизат 20-тина човека.

Присъстващите на въпросния събор пожелаха следващата година да се организира национално допитване за приемане на Национална стратегия за единение. Заедно с това, в стратегията да се включи лустрация на политици от всяко ниво, забогатели от участието си във властта. Акад. Воденичаров споделя, че ще се работи за оформяне на обществено настроение подобни личности да не бъдат избирани.   

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right