Центърът на София става сцена на Античния фестивал

Фестивал София Сердика

Снимка: Столична община

„Западна порта на Сердика“ и „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика“ ще привлекат вниманието към реставрираните антични обекти в София по време на Античния фестивал „Сердика е моят Рим“. Той ще се проведе на 21-и и 22-и септември т.г. и е организиран от Сдружение за антични реконструкции "MOS MAIORUM ULPIAE SERDICAE и финансиран от Програма „Култура” на Столична община. Партньори са още РИМ София, Кръжок към катедрата по римско право към Юридическия факултет на Софийския университет, Лятна школа по класически езици, реконструкторски клубове от страната и чужбина.

С подготвената богата програма жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с ранната история на Сердика във времето около управлението на император Константин Велики. Ще бъдат представени, както значими за периода събития, така и от ежедневния бит, нрави и обичаи на римляните и варварските племена, населявали нашите земи.

Центърът на София ще се превърне в сцена на фестивала. Археологическият парк „Западна Порта на Сердика“ ще бъде военен лагер, а по улиците на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ отново ще се разхождат римски граждани, занаятчии, търговци и магистрати.

Фестивалът ще събере над 140 реконструктори от България, Румъния, Унгария, Австрия и Естония.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right