218 общински ясли и градини в София отварят на 26 май

218 общински ясли и градини в София отварят на 26 май

Снимка: Столица.bg

218 общински детски градини и самостоятелни детски ясли в София отварят врати отново на 26 май. На сайта на Министерство на здравеопазването е публикуван окончателният вариант на Мерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след възстановяване на приема на деца. Заместник- кметът на София Дончо Барбалов припомни във Фейсбук основните изисквания към родителите за посещенията на детските заведения:
 
Необходимо е майките и татковците да: 
 
уведомят предварително учителите, че детето им ще посещава детската градина или ясла.
 
подпишат еднократно при постъпването декларация, че ще спазват новите правила за работа на детското заведение. Документът може да бъде изтеглен и предварително попълнен от тук: https://www.namrb.org/ukazaniia-na-mon-za-vazobnoviavane-ra…
 
Не се изисква представянето на медицински бележки съгласно чл. 4, ал. 4 и 5 от Наредба № 3 от 05.02.2007 г. за здравните изисквания към детските градини/ясли.
 
Посещението на детска градина/ясла на децата със СОП и/или хронични заболявания се извършва след предварителна консултация с личния лекар на детето.
 
В документа ясно са разписани ангажиментите на родители, учители, медицински лица и ръководители на учебните заведения за организация на приема и заниманията на децата в условията на извънредна епидемиологична обстановка.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СОС отложи промените в "синята" и "зелена" зони в София...

Разглеждането на доклада  за разширяване на зоните за платено паркиране в София бе отложено на заседанието на днешн...

Прочети още keyboard_arrow_right