218 общински ясли и градини в София отварят на 26 май

218 общински ясли и градини в София отварят на 26 май

Снимка: Столица.bg

218 общински детски градини и самостоятелни детски ясли в София отварят врати отново на 26 май. На сайта на Министерство на здравеопазването е публикуван окончателният вариант на Мерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след възстановяване на приема на деца. Заместник- кметът на София Дончо Барбалов припомни във Фейсбук основните изисквания към родителите за посещенията на детските заведения:
 
Необходимо е майките и татковците да: 
 
уведомят предварително учителите, че детето им ще посещава детската градина или ясла.
 
подпишат еднократно при постъпването декларация, че ще спазват новите правила за работа на детското заведение. Документът може да бъде изтеглен и предварително попълнен от тук: https://www.namrb.org/ukazaniia-na-mon-za-vazobnoviavane-ra…
 
Не се изисква представянето на медицински бележки съгласно чл. 4, ал. 4 и 5 от Наредба № 3 от 05.02.2007 г. за здравните изисквания към детските градини/ясли.
 
Посещението на детска градина/ясла на децата със СОП и/или хронични заболявания се извършва след предварителна консултация с личния лекар на детето.
 
В документа ясно са разписани ангажиментите на родители, учители, медицински лица и ръководители на учебните заведения за организация на приема и заниманията на децата в условията на извънредна епидемиологична обстановка.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Още две комисии на СОС не приеха да има местен референдум за заво......

Докладът за местен референдум дали да се построй завод за изгаряне на RDF не бе приет от още две комисии на Столичен общ...

Прочети още keyboard_arrow_right