Директорът на Столичен автотранспорт: Около 200 от 450 автобуса ще обслужват София при липса на газ

Директорът на Столичен автотранспорт: Около 200 от 450 автобуса ще обслужв

Снимка: Фейсбук

Автобусите от градския транспорт ще се движат по празнично разписание от 1 юни, коментира най-лошия сценарий Слав Монов

Автобусите от градският транспорт в София ще намалеят почти на половина и от общо 450 автобуса ще се движат само 250, ако държавата не осигури доставка на газ. Този лош сценарий може да се случи от 1 юни т. г. А автобусите, поради намаления брой, ще се движат по празнично разписание.

Това стана ясно на извънредното заседание на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на СОС. То бе свикано по настояване на председателят на СОС Георги Георгиев. По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова общинските дружества, които ползват газ - Топлофикация София и транспортни оператори, са изготвили планове за работа.

Директорът на Столичен автотранспорт Слав Монов обясни пред комисията, че целият автопарк е от 450 автобуса, а от тях над 200 рейса се захранват с газ. "Ако има недостиг ще има риск за градския транспорт. Целта е да успокоим гражданите и да вземем мерки с спешен порядък", каза председателят на СОС Георги Георгиев и посочи, че най-мащабен е проблемът със столичната Топлофикация.

"Столичен автотранспорт е автобусен оператор с около 450 автобуса дневно, от тях около 250 са на природен газ. Засега имаме газ и имаме уверение, че до края на май няма да се нарушат доставките. По искане на кмета сме изготвили и план в случай, че спрат доставките и да осигуряваме транспортното обслужва, но като празнично разписание. Надяваме се, че няма да се стигне до там. Ако на 1 юни няма доставки на газ от държавата, План Б означава, че вместо 450 автобуса дневно, ще се движат 250", обясни Слав Монов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Със заем от 6,6 млн. лв. Пазари Изток ще строят 4-етажен паркинг ......

"Пазари Изток" ЕАД получи разрешение от Комисията по икономика и общинска собственост на СОС да изтегли заем за изгражда...

Прочети още keyboard_arrow_right