Имот на Софийския университет бави разширението на "Филип Кутев"

Имот на Софийския университет бави разширението на "Филип Кутев"

Снимка: Столица.bg

Транспортна комисия одобри прехвърлянето 1 млн. лв. за улицата към ремонта на бул. България

Разширението на столичната улица "Филип Кутев", която е част от вътрешния ринг на София, се е забавило заради имот на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Процедурата по прехвърлянето не е приключила и затова за тази година няма да се извърши планираното разширение в участъка от "Черни връх" до "Сребърна".

До две седмици отварят ремонтирания "България" от Бояна до Околовръстното (СНИМКИ )

Това стана ясно днес на заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм. Беше одобрен и доклад , с който се прехвърля 1 млн. лв. за "Филеп Кутев" към бул. България. Средствата ще са за ремонти на ключовия булевард от "Фритьоф Нансен" до Околовръстното. Както е известно тази година бе изцяло ремонтирана и ул. "Даскал Стоян Попандреев", от кръговото в Бояна през моста и до "България".

Къде в София ремонтират улици и булеварди

"Проектът на "Ф. Кутев" е за приключване на северното платно, но има неизчистен имот на СУ "Св. Климент Охридски". Мислим, че до февруари2021 г. ще е изчистен и тогава ще се извърши разширението", обясни зам.кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

"Реконструкцията на "България" имаше целево финансиране и защо да се прехвърлят към "България"? Допълнителние дйности ли са извършвани по булеварда?, попита общинският съветник Симеон Ставрев.

В капиталовата програма за 2020 г. за бул. "България" е записано ще се ремонтира в продължение на 4 години, от 2018 от до 2022 г. с обща сотйност 14 милиона. И какво налага прехвърлянето на милион, попита и независимият Борис Бонев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right