Иван Таков: БСП в СОС ще участва в разговори за политики, базирани на ценности, а не за интересчисйки мнозинства

Иван Таков: БСП в СОС ще участва в разговори за политики, базирани на ценно

Снимка: БСП - София

В Столичния общински съвет БСП ще участва в разговори за политики, базирани на ценности, а не за интересчийски мнозинства. Това каза председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в словото си по време на тържествената първа сесия от новия мандат. Малко по-късно групата на "БСП за България" номинира за председател на Столичния общински съвет юриста Диана Тонова.

"Няма да правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община, заяви той. - Днес поставяме началото не просто на един нов мандат на Столичния общински съвет. Днес, в Международния ден на добротата искрено вярвам, че поставяме началото на нов период в развитието на нашия град, на друго разбиране, друга философия за управлението на София. Нашата група - на БСП за България в Столичния общински съвет - ще работим и ще ги налагаме с всички средства и инструменти, с които разполагаме".

Той добави, че групата на "БСП за България" в СОС ще подкрепя всякакви инициативи, които отговарят на основните ценности свобода, справедливост и солидарност. "Ще търсим консенсус по политики, а не мнозинство, което да гарантира комфорта на нечии интереси. Ще се противопоставяме на всеки опит за продължаване на разпродаването на града ни. Ще изискваме и бихме участвали в съставянето на ясен план по създаване и реализиране на основните политики, по които както видяхме в кампанията, има някои допирни точки. Общинският съвет и кметът дължат на гражданите реалистичен план за действие в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план".

Иван Таков заяви, че приоритетите, по които ще работи групата на БСП са ясни. "С тях излязохме пред софиянци на местните избори. Говорим за децентрализация, за връщане на всички комунални услуги в Столична община, за това общината да бъде добър стопанин, а не търгаш, за подобряване на инфраструктурата в кварталите, за достъпно и качествено общинско образование и здравеопазване, припомни той. - Със сигурност нашата група ще работи много активно, както беше и досега. Ще търсим подкрепа за всички наши политики и идеи и за реализация на големите цели, които ясно поставихме и по време на предизборната кампания. Всеки в СОС, който ги припознава и смята, че биха били полезни за града и хората, е добре дошъл да ни подкрепи".

Председателят на БСП - София беше категоричен, че безпринципните сглобки водят до управление, което не е добро. "Виждаме го на национално ниво. Ние не искаме да участваме в поредното управление на Столична община, което няма да е добро за града и за хората в него, заяви той. - Ще водим откровен разговор с всички политически групи по определени теми, които са важни за града и за хората. Ще подкрепяме всяко добро решение. Към онези предложения, които ощетяват гражданите или града, ще бъдем безкомпромисни".

Иван Таков добави, че очаква другите политически групи в СОС да заявят приоритетите си, за да стане ясно по кои политики вижданията им съвпадат. "Политиките обаче трябва да са базирани на ценности. Ние няма да търгуваме, нито ще брокерстваме. Ние ще работим за града и за хората в него, категоричен беше той. - Едно от първите наши действия в СОС ще бъде да направим така, че гражданите да имат място в тази зала. За пореден път ще внесем предложение за тяхното участие в работата на СОС. И нека нашата работа да бъде за доброто на хората и на града".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник: Анкетна комисия да разследва защо София изгуби......

Групата на ГЕРБ в СОС ще предложи да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва как кметът на София Васил Терзие...

Прочети още keyboard_arrow_right