Контрера праща в прокуратурата случай с раздадени бонуси в район „Възраждане"

Контрера праща в прокуратурата случай с раздадени бонуси в район „Възраждан

Снимка: ВМРО - София

Общинският съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера съобщава за злоупотреба с публични средства от страна на кмета на район „Възраждане" Станислав Илиев. Контрера внася сигнал и до софийската прокуратура. Освен това той настоява и за пълен одит на изразходваните средства от район „Възраждане" за 2023 и 2024 г.

Във Фейсбук Карлос Контрера дава подробности за случая.

„Всички общински съветници са сигнализирани от главния счетоводител на район „Възраждане", че новият кмет от „Спаси София" Станислав Илиев е раздал 10 хиляди лв. на служители от администрацията под формата на допълнително материално стимулиране“, посочва Контрера.

Той уточнява, че бонусите са раздадени на новоназначени служители, които няма как да получат атестация за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава въобще не са работили в администрацията.

„Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези служители“, пише Контрера.

Ето цялата публикация на Карлос Контрера:

Злоупотреба с публични средства в особено големи размери в район „Възраждане"?

Всички общински съветници бяхме сезирани от Главния счетоводител на район „Възраждане", че в нарушение на правилата и нормативната уредба новият кмет на район „Възраждане" е разпределил под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС) 10 000 лв. от бюджета на района.

Бонусите са раздадени на новоназначени служители, които няма как да получат атестация за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава въобще не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези служители. ДМС е получено за добре свършена работа... Кога, каква е тази работа и как точно е свършена?

Много интересно е на база на какви атестации и на каква точно свършена работа се решава раздаването на ДМС.

От приложените документи става ясно, че сумите варират от половин до цяло възнаграждение. Същите са изплатени, въпреки възраженията на главния счетоводител, че това е незаконно.

Новият кмет на район „Възраждане" е Станислав Илиев от „Спаси София". Когато СОС заработи, със сигурност ще искам изслушване по казуса. Междувременно със сигнал изпращам материалите до Софийска районна прокуратура, тъй като юрист имам съмнения, че е извършено престъпление по служба с настъпила щета за публичен орган в размер на 10 000 лв. Ще поискам и от кмета на Столична община извършване на пълен одит за направените през 2023 г. и за януари 2024 г. разходи от район „Възраждане".

Не намирам от политическа и управленска гледна точка никаква логика да си раздаваш бонуси, без да си свършил никаква съществена работа. А че не е свършена никаква съществена работа ясно се вижда по улици, площади, градинки...

Явно това е планът за „спасението" на София, което е доста жалко!

  

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фандъкова: Собственикът на Симеоновския лифт търпи санкция за 8,3......

„Собственикът на Симеоновския лифт, който при новите обстоятелства нарушава договора, търпи санкция в размер на 8,...

Прочети още keyboard_arrow_right