Общински съветници предлагат нова автобусна линия за децата от софийските села

Общински съветници предлагат нова ученическа линия за децата от софийските

Снимка: Фейсбук

Общински съветници предлагат да бъде разкрита нова автобусна линия, която да превозва учениците на територията на Столична община. Идеята е на Георги Георгиев, Диян Стаматов и Татяна Георгиева от групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

Докладът ще бъде внесен за гласуване и ще изчака времето, когато местният парламент започне нормалната си работа.

„Срещнахме се с родители на ученици от софийските села Войнеговци, Световрачене и Кубратово. Всеки ден 45 семейства осигуряват пътуването на децата си до 60 ОУ Св. Св. Кирил и Методий в кв. „Бенковски“ и обратно с личните си автомобили. Причината – разписанието на градския транспорт се различава от началния и крайния час на занятията и част от децата трябва да отидат значително по-рано от началото на часовете, както и да чакат дълго време след училище. Затова предлагаме създаването на нова експериментална ученическа линия с курсове сутрин и следобед в учебните дни, която да се обслужва от Столичен автотранспорт ЕАД.“, посочва в мотивите си Георги Георгиев.

Той подчертава, че това е само началото на проекта за нови ученически линии.

„Предлагаме да се направи анализ и на разписанията на градския транспорт в останалите 34 села в Столична община, в които живеят над 63 000 граждани. Сред тях са и много ученици, пътуващи всеки ден до съседни населени места. Целта е да създадем пътна карта на новите ученически линии съобразно потребностите“, допълва Георгиев.

И подчертава, че с колегите си ще търсят подкрепа от всички политически групи в СОС.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС свиква извънредно заседание заради саниранет......

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание, което ще се проведе на 27-и февру...

Прочети още keyboard_arrow_right