Общинските съветници ще гласуват предложението за закриване на Столичен инспекторат

-

Снимка: Столица.бг

Столичните общински съветници ще гласуват предложението на кмета Йорданка Фандъкова за закриване на Столичния инспекторат на заседание утре, 25 ноември.

Частичната промяна в структурата на Столичната общинска администрация, с цел по-добро планиране, изпълнение на задълженията на общинската администрация и по-ефективен контрол по отношение на опазване на чистотата на територията на града, изграждането и поддържането на публичната инфраструктура, реда на поставяне на преместваеми обекти и осъществяването на търговска дейност.

На мястото на познатата структура ще се създаде дирекция „Контрол на чистотата, околната среда и търговската дейност“, която ще бъде на пряко подчинение на кмета. Новата дирекция ще има шест отдела: Отдел „Контрол на компонентите и факторите на околната среда“; „Контрол на дейностите по чистотата“; „Оперативен център с мобилна група“; „Районни инспекторати“; „Правно обезпечаване“ и „Контрол на търговската дейност“.

В същото време, щатната численост на структурата ще бъде намалена от 424 на 71 щатни бройки. Предвижда се промените да влязат в сила от 01.01.2022 г.

Ще бъдат гласувани и промените, предложени от зам.-кмета Десислава Билева, която предлага изменения в организационно-щатната структура на направление „Зелена система, екология и земеползване“. Съгласно предложението, дирекция „Управление на отпадъците и контролни дейности“ ще се преименува в дирекция „Планиране и управление на дейностите по отпадъци“, която ще има два отдела: отдел „Планиране и организиране на дейностите по отпадъци“ и отдел „Съоръжения и инсталации за отпадъци“. Щатната численост на направление „Зелена система, екология и земеползване“ ще бъде увеличена с три щатни бройки, за сметка на закритата щатна численост на Столичен инспекторат.

На пряко подчинение на заместник-кмета по направление „Обществено строителство“ ще бъде създаден отдел „Контрол на инфраструктурата“, а Дирекция „Инвестиционно планиране, проучване и възлагане“ ще се преименува в дирекция „Изграждане и ремонт на уличната мрежа“.

В организационно-щатната структура на направление „Архитектура и градоустройство“ също предстоят промени: създава се дирекция „Контрол и мониторинг“, а дирекция „Териториално планиране“ се преструктурира в две нови дирекции - „Териториално планиране“ и  „Градска среда“. Промените са предложени от Здравко Здравков – главен архитект на Столична община. 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Къде ще прекарате Коледните и Новогодишни празници?
 • София! (53%, 23 Гласове)
 • В България с роднини (28%, 12 Гласове)
 • На почивка в България (2%, 1 Гласове)
 • В чужбина (7%, 3 Гласове)
 • На работа съм (5%, 2 Гласове)
 • Не съм решил (5%, 2 Гласове)
Общо гласували: 43 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Обсъждат ограничаване на използването на пиротехнически средства ......

Да бъде въведено ограничение за използването на пиротехнически средства, фойерверки, бомбички, пиратки и други подобни н...

Прочети още keyboard_arrow_right