Общинският съветник Карлос Контрера: Ах, тези тротоари! Очаквам справка от Лозенец и Младост

Общинският съветник Карлос Контрера: Ах, тези тротоари! Очаквам справка от

Снимка: Фейсбук

Заем от 120 милиона лева очаква Столична община, по решение на СОС, за ремонт на тротоарите през 2023 година. С тези средства генерално ще се обновят тротоарите в София. Какво е ремонтирано в районите на Столична община през 2022 и какво ще се оправя през настоящата проверява общинският съветник Карлос Контрера.

За целта той  е изискал справка от районните администрации, тъй като тротоарите са техен ангажимент, както и на ЦГМ, където има платена зона за паркиране.

Ето какво написа Контрера, председател на Комисията по транспорт и пътна безопсаност в СОС.

Ах, тези тротоари!
В поредица от питания събирам информация за ремонта на тротоарните настилки по райони. Поискал съм данни за извършеното през 2022г., както и за плановете за 2023 г. До момента такива данни съм поискал и получих от район Витоша, район Дружба и от район Триадица. Очаквам от Младост и Лозенец, които още се бавят.

За район Триадица данните за 2022 г. са:
Ремонтирани по възлагане от Столична община - 3747 кв.м. на стойност 350 133 лв. (възложени са от зам.-кмета по обществено строителство).
Ремонтирани по възлагане на кмета на район Триадица, Димитър Божилов - 797 кв. м. на стойност 127 638 лв., като финансирането е от бюджета за улична поддръжка на обща стойност 436 964 лв. (средствата за поддръжка на улици и тротоари са в едно перо).
И при двете възлагания изпълнител е ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД.

Очаквам да се запозная със списъка за планираните ремонти за 2023г.
Смятам, че отпусканите средства са крайно недостатъчни, необходимо е, според мен, що се касае до кварталите с ново строителство, например в Триадица, да се положат повече усилия за цялостно изграждане на нови тротоари. Смятам, че бихме могли заедно с районните кметове, които имат желание, да внесем нарочен доклад за отпускане на допълнителни средства за конкретни улици, за да се възползваме максимално от започващия топъл сезон, подходящ за тези дейности.

Снимката е тротоарът на ул. Шандор Петьофи откъм бул. Витоша.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

С шумен протест граждани поискаха оставката на зам. кмета Илиян П......

Протестното автошествие под надслов "Стоп на беззаконието по пътищата" стигна до сградата на Столична община. С клаксони...

Прочети още keyboard_arrow_right