Председателят на СОС: 2200 ще останат без градина и ясла заради неприет бюджет на София

Председателят на СОС: 2200 ще останат без градина и ясла заради неприет бюд

Снимка: Фейсбук

„За пръв път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която Общината макар да има парите – благодарение на добрата финансова дисциплина – да не успее да събере подкрепа за бюджета“, заяви на извънреден брифинг председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той уточни, че групите на ДБ и БСП са близо половината от състава на местния парламент. До момента по всичко личи, че те няма да подкрепят проекта за бюджет на София.

„Намирам това за безотговорно. Това е нещо, което може да се оприличи като тотално безобразие и политически егоизъм, който ще жертва основни направления в развитието на София.“, допълни Георгиев.

По думите му в столицата има разкрити 2200 нови места в детските градини и яслите, които обаче може да останат незаети.

„85 нови групи са разкрити. Сградите са построени, обзаведени са, назначени са учителите. Парите ги има в бюджета, но ако бюджетът не е приет, не можем да осигурим издръжката на децата. Така тези 2200 деца трябва да останат по домовете си“, посочи председателят на СОС.

Георгиев припомни още, че в момента в столицата се изгражда общо 100 км канализация. Собствените средства за този огромен проект са налични в бюджета, но ако той не бъде приет, работата няма да може да продължи.

„Явно нашите опоненти се блазнят от това градът да остане разкопан за изборите. Но освен за изборите, градът ще остане разкопан и за цялата зима, тъй като няма да има време да се довършат проектите“, обясни председателят на местния парламент.

Той уточни, че липсата на приет бюджет ще се отрази негативно и върху работещите в културните институции. По предложение на кмета Йорданка Фандъкова техните заплати бяха вдигнати, парите са налични, но няма да могат да бъдат предоставени.

„Апелирам всички граждани да се обърнат към общинските съветници, които са избрали, за да им потърсят отговорност и да ги попитат защо, правейки си тънки сметки за изборите, ще пренесат в жертва развитието на София.“, заяви Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 182 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 54 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 432 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник пита кмета Терзиев за незаконното сметище върху......

Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" Станислав Младенов отправи питане до столичния кмет ...

Прочети още keyboard_arrow_right