Председателят на СОС: Улесняваме близо 4000 собственици на ел автомобили

-

Снимка: Столица.bg

Да отпадне изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране на собствениците на електрически автомобили. Това предвиждат промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, инициирани от председателя на градския парламент Георги Георгиев.

В случай, че собственик на електрически автомобил притежава зелен регистрационен номер, то това ще е достатъчно за безплатно паркиране на територията на София.

Тъй като за вече регистрираните електрически автомобили не е задължителна подмяната на регистрационните номера, за тях ще предвижда възможност да се впишат в специален регистър, поддържан от Центъра за градска мобилност. Регистрацията може да бъде чрез подаване на заявление на хартиен носител или по електронен път, с което следва да се представи единствено талона за регистрация част 1 (голям талон).

"По този начин улесняваме собствениците на близо 4000 електрически автомобили в столицата - намаляваме бумащината за тях, като няма да се налага да кандидатстват за винетен стикер за безплатно паркиране, ако са с новите зелени номера. Благодаря на Асоциацията на собствениците на електромобили в България за активната позиция и подкрепа в изготвянето на новите правила", коментира Георгиев.

Предстои предложението за промени в Наредбата да премине през задължителните едномесечни обществени обсъждания, а в края на февруари общинският съвет ще се произнесе, когато и новите правила ще влязат в сила.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пролет пукна и "цъфна" асфалтът на столичното училище "Найден Гер......

Нацепен, на вълни и не ставащ за игра и спорт е асфалтът в училищния двор на столичното училище 100 "Найден Геров". Прол...

Прочети още keyboard_arrow_right