Удостояват хирурга проф. Никола Владов със званието "Почетен гражданин на София"

Удостояват хирурга проф. Никола Владов със званието "Почетен гражданин на С

Снимка: ВМА

За по-малко от месец известният български хирург проф. д-р Никола Владов получи второ признание като един от най-известните столичани. През февруари той получи орден "Стара планина" I степен, а днес Комисията по образование и култура на СОС единодушно прие да бъде удостоен и със званието  "Почетен гражданин на София". Докладът ще бъде гласуван и на сесия на СОС.

Проф. Владов, един от знаменитите български лекари, е началник на клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и транспланталогия във ВМА и отдавна е получил международна известност и признание.

Изключителният му професионализъм и отдаденост към медицината са признати от световния медицински елит. Той е канен в много престижни европейски клиники, но остава да работи и развива чернодробно-напкреатичната хирургия в София и България. Хирургът е убеден и многократно заявява, че София е модерен европейски град и не би го заменил.

Проф. Никола Владов от ВМА е удостоен с орден „Стара планина” I степен (СНИМКИ)

Известният хирург е председател на Българското дружество по трансплантология, член на Френската хирургична академия, почетен член на Румънското, Сръбското и Египетското хирургични дружества и е член на академичния съвет на ВМА.

Специализирал е чернодробна трансплантация в хирургичната клиника Cochin Hospita - Париж и лапароскопска колопроктология в Hospital of Monfalkone - Италия. Проф. Владов всеотдайно е обучил във ВМА десетки специалисти в областта на чернодробно-панкреатичната хирургия.
Той е извършил първата и след тово много чернодробни трансплантации, както и първата ретрансплантация и стотици животоспасяващи операции. С огромно уважение проф. Владов е канен като лектор на световни конгреси.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-кметът по транспорт и директорът на ЦГМ спориха за трамвайна......

Сериозен спор бе предизвикан на вчерашното заседание на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС. Ябъл...

Прочети още keyboard_arrow_right