Новините в София: Най-важното от деня 14 януари 2022г.

-

Снимка: Столица.bg


Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 януари 2022 г.

Плувният басейн в Аквапарка вече е с минерална вода

Закритият плувен басейн в общинския Аквапарк в парк Възраждане вече е с минерална вода, научи Столица.bg. Първоначално, при откриването на атракциона преди 2 години, 25-метровият басейн бе напълнен с обикновенна, тъй като нямаше разрешение за ползване на минерална. Природният източник е с голям дебит и висока температура и водата се разхлжда, за да е подходяща за тренировки на елитни състезатели.

Ричард Алибегов от БАЗ: Сметката за ток на столично заведение от 8276 лв. е скочила на 33 763 лв.

Около 4 пъти е скочила сметката за ток на заведение в София. За конкретния случай съобщи председателят на Българска асоциация на заведения (БАЗ) Ричард Алибегов пред bTV. От бранша са в готовност за протести заради увеличените драстично сметки за ток, което води до фалити в ресторантьорския бранш.

Кметът на София: Надявам се София да не остане без метро и градски транспорт

Има реален шанс да се разреждат линии, ако не постигнем договореност и решение за сметките, които продължават да се покачват. Това предупреди кметът на София Йроданка Фандъкова в интервю пред bTV. Природният газ се покачи 30%, а много от автобуситев обществения транспорт в столицата са на газ. Дупката е 8 млн. лв. и това не е само проблем на София, а и на други големи градове, не е дори само за България, допълни столичинят кмет.

Убиецът на Илиян Илиев от Люлин остава за постоянно в ареста

Мъжът, обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния кв. "Люлин" на 9 януари, остава за постоянно в ареста, съобщиха от прокуратурата. Съдът е взел предвид предходното осъждане на обвиняемия Денис Мустафа Кемал Ал Газзи и високата обществена опасност на деянието и дееца.

Мъж загина в катастрофа на пътя Варна - София

77-годишен мъж е загинал при катастрофа между два леки автомобила на пътя Варна-София, в района на с. Мусина след разклона за Павликени. Ударили са се лека кола „Форд Фиеста“ и джип пикап. На място е загинал водачът на единия автомобил, а другият шофьор не е пострадал.

Специализирана акция на полицията се провежда в района на "Лъвов мост"

Екипите на Столичната дирекция на вътрешните работи проверяват хостели и хотели, където от години се събират нелегални мигранти. Освен към мигрантите, акцията е насочена срещу престъпленията, свързани с наркотици, както и срещу нерегламентираните таксиметрови превози.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right