Новините в София: Най-важното за деня 1 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцнетите от София на 1 април 2022 г.

 
8 екипа на АПП обработиха 120 сигнала за паднали дървета в София

Буреносният вятър в София събори огромно дърво върху трамвайните релси в ОВча купел. Веднага на място бе изпратен екип на столичната "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на мястото, до стадион "Славия".


Под асфалта на ул. Алабин "откриха" стар паваж, ще го възстановят

По време на работата по изкърпване на асфалта по ул. "Алабин" в столицата е бил "открит" стар паваж. За това разказа кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. Паважът е доста хубав, отбелязва кметът. На среща със зам.-кмета в направление „Обществено строителство“ на Столична община инж. Ангел Джоргов е обсъдена възможността той да се разкрие изцяло и да се пренареди. 
 

Зов за помощ: Самотна майка се нуждае от подкрепа за да пребори рака

Гинка Василева е от Тутракан, но от години живее в столичния квартал Надежда. През март миналата година й откриват рак на шийката на матката, разказва Нова Нюз. Жената започва химио- и лъчетерапии, претърпява и операция. Няколко месеца по-късно губи съпруга си, който не успява да се пребори с усложнения от ковид. Остава сама с 11-годишния им син Никола и болестта си.


Затваря се за движение отсечка от южното платно на бул. Владимир Вазов

Във връзка със строителството на метрото в София се въвеждат промени в организацията на движение, съобщават от Столична община. От 3 април до 3 октомври 2022 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“, като движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в посочения участък.


Столична община се разбра със синдикатите за градския транспорт: Вдигат заплатите с 10%, както е по споразумение

От вчера вече е одобрен бюджетът на Столична община за 2022 г. и възнагражденията на работниците в градския транспорт в София ще бъдат увеличени с 10%, както се изисква по Колективния трудов договор. Така средната работна заплата на шофьорите в обществения транспорт в столицата ще нарасне бруто на около 2400 лв., научи Столица.bg.


Задържаха катаджия, поискал подкуп

Следственият отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) разследва служител на Министерство на вътрешните работи за подкуп. Според събраните в хода на разследването доказателства на 31 март 2022 г. около 4:40 часа в София Г. Б. управлявал лек автомобил, когато бил спрян за проверка от патрул на КАТ. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 4 май 2024 г....

Времето на 4 май 2024 г. По-малко дъжд ще вали и времето ще е предимно облачно в София. Сутринта температурата е около ...

Прочети още keyboard_arrow_right