Новините в София: Най-важното за деня 1 ноември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 1 ноември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 ноември 2022 г.

Полицейска акция на зеленчуковата борса в Слатина

Зеленчуковата борса в столичния Слатина е обект на поредната оплицейска акция. Полиция и жандармерия проверяват обекти на Красимир Каменов - Къро. Акцията е за финансови престъпления и се проверяват и други негови търговски обекти в София.

64-годишна жена е загинала при катастрофа на Околовръстното в София

64-годишна жена е загинала снощи, 31 октомври, при пореден инцидент на Околовръстното шосе в София. Катастрофата е станала след 20.00 ч. на разклона за Банкя. Двата автомобила са се ударили странично, вероятно при изпреварване.

114 деца осиновиха новозасадени дървета в проект „Зеленото сърце на Надежда“

Най-мащабната местна доброволческа кампания за засаждане на дървета в Надежда "Зеленото сърце на Надежда" срещна 114 деца от района с новите им "зелени" приятели - 114 новозасадени дървета в парк "Надежда", съобщават от пресцентъра на Столична община.

Директорът на столичния зоопарк иска спешни мерки за зоната около парка

Тази година зоологическата градина в София навършва 134 години. След ремонта той разполага с най-добрите условия за отглеждане на примати в региона и е най-големият зоопарк на Балканите. Целта, към която се стреми ръководството на столичният зоопарк е той да стане член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Цената за вход от 4 лева за възрастен, е една от най-ниските в Европа и е необходимо да се помисли за увеличение на таксата, отбеляза пред БНР директорът Добромир Бориславов. Според него именно ниската цена на билета е причина за нарастващия брой посетители, на който се радва зоопарка, но това води и до някои сериозни проблеми.

Роми потрошиха 4 автобуса в столичния "Хр. Ботев", има ранен шофьор

Вандали потрошиха 4 автобуса на столичния градски транспорт в ромския квартал "Христо Ботев". Рейсовете са със счупени прозорци от вилнеещи местни жители. Единият от шофьорите по линия 79 е пострадал, съобщи председателят на КОмисията по транспорт и пътна безопасност в СОС Карлос Контрера. Колите, станали мишена на празнуващи и атакувани с камъни и яйца, са със натрошени стъкла и изкъртени врати.

Пазарът на "Черни връх" е изцяло нов, Пазари Запад пуска конкурс за сергиите (СНИМКИ)

Приключи цялостният ремонт на пазара на бул. Черни връх в Лозенец. Пространството е изцяло обновено с нови сергии, павилиони, осветление и за търговци и посетители има и чешмичка, както и пейки за отдих. Точно преди година мястото се превърна в ябълка на раздора между район Лозенец и председателя на СОС Георги Георгиев, който бе поел ангажимент през жителите на Лозенец да не се премахва пазарът. Тогава той обеща да се запази и да се обнови.

На Симеоновско блъснаха жена на пешеходна пътека (СНИМКИ)

Поредна катастрофа стана на Симеоновско шосе към 19 часа. На пешеходна пътека е блъсната жена, съобщиха пред Столица.bg очевидци. На мястото има линейка. Жената  е тръгнала да пресича Симеоновско и вероятно шофьорът не я видял, защото  е тъмно, разказаха очевидци. Инцидентът е станал в близост до спирка на градския транспорт в посока към центъра, след Петрол при спускането от Околовръстното.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 13 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 май. Крадци оставиха автомобил на тру...

Прочети още keyboard_arrow_right