Новините в София: Най-важното за деня 10 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 декември 2020 г.

От 800 на 550 за денонощие са намалели повикванията в Спешна помощ-София

Намалял е натискът върху Спешна помощ в София, след въвеждането на 3-седмичните, до 21 декември, мерки срещу разпространението на COVID-19, съобщи директорът на ЦСМП д-р Гелев. Спадът на позвъняванията за нужда от спешни медици са намаляли с около една трета. В момента повикванията са около 550 за 24 часа, което е малко над половината от рекордните 800 за денонощие

Добротворци: "Заедно за обяд" раздава топла храна срещу пилоните на НДК

Топла храна ще се раздава всеки ден до Коледа на нуждаещи си в София. Мотото "Заедно за обяд" обедини детската биокухня "Зелео", Furisto Kids, Matti-d и НДК за да осигурят топъл обяд за нуждаещи се хора в столицата. Хората с добри сърца ще раздават храната всеки ден до Коледа на всеки, който се нуждае от него. Менюто включва супа, основно, хляб и прибори.

Слагат видеонаблюдение в парк Дружба, вандали счупиха светещия надпис

Видеонаблюдение ще бъде поставено в изцяло обновияния парк Дружба около езерото в едноименния квартал. През лятото там бяха обособено нови зони като детска площадка със замък, фитнес на открито. Най-забележителна е трансформацията на пространстовото край езерото, откъм бул. Кръстю Пастухов, където има изгледна площадка със суха река, пейки, осветление и много зеленина. Заедно с обновяването зачестиха и вандалските прояви. Два пъти бяха изкъртени и счупени букви от светещия надпис "Парк Дружба". След поредният хулигански акт цялата конструкция на красивия светещ надпис бе свален за цялостен ремонт.

89-годишният дядо от "Гео Милев" обран от рецидивист с девет присъди

Още вчера е задържан мъжът, който обра 89-годишния пенсионер в "Гео Милев" минути, след като човекът си взел пенсията от пощата. Това съобщи пред Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Здравният министър: В момента данните не водят към отваряне на детските градини

Дали ще се отворят на 14 декември детските градини и ясли ще стане ясно в края на тази седмица. Тогава ще бъде получена цялата информация.   "Ние не се готвим да отворим детските градини. Имаме нужда в края на тази седмица да имаме цялата информация, за да вземем това решение. Към този момент данните не ни водят до тази посока.Остават още четири дни. Когато имаме достатъчно данни, които да мотивират това решение - ще го вземем", каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

В "Пирогов": Мъж е скочил от шестия етаж на болницата и е починал

Мъж на 61-години е скочил от шестия етаж на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Починал е на място, съобщават от полицията, цитирани от БНР.   Човекът е бил приет за лечение в COVID- отделението. 

ВАС: Цени на топлинна и електрическа енергия - незаконни

Цените на топлинна и електрическа енергия са незаконни, става ясно от решение на Върховния административен съд (ВАС), който уважи протест на Върховна административна прокуратура (ВАП).Това съобщиха с имейл от пресслужбата на Прокуратурата на Република България. На 27 април 2017 г. ВАП протестира пред Административен съд София - град решение № Ц-6/7.04.2017 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), с което се изменят, считано от 07.04.2017 г., пределните цени на топлинната енергия и на преференциалните цени на електрическата енергия на „Топлофикация София” ЕАД, „ЕВН България Топлофикация” ЕАД за гр. Пловдив,

Разчертават буферния паркинг на метростанция Мизия в Овча купел (СНИМКИ)

На финала е строежът на буферен паркинг на метростанция "Мизия" при ул. 761 в столичния район Овча купел. В момента се разчертават паркоместата, а капацитетът на съоръжението ще е с капацитет за 240 автомобила, научи Столица.bg. "Конструктивно паркингът е завършен, поставена е и асфалтова настилка. Продължават довършителните работи", казаха от Митрополитен. Предаването но бекта ще стане през март 2021 г. заедно с метростанцията и пускането метроучастъка от Овча Купел до Красно село, което е втория етап от третата линия на подземната железница.

В Овча купел премахнаха незаконни гаражни клетки (СНИМКИ)

Разчистиха част от незаконно поставени гаражни клетки в столичния район Овча купел. В квартал Овча купел 1 се проведе акция и принудително бяха премахнати незаконните "гаражи". Това съобщиха от районната администрация в социалната мрежа. Към момента има заповеди, влезли в сила за премахване на още няколко гаража. Очаква се да влязат в сила още около 30 заповеди. Всички са издадени от главният архитект на Столична община Здравко Здравков.

Частни улици в "Кръстова вада" чакат за отчуждаване (СНИМКИ)

Метални решетки всеки момент могат да хлопнат и да затворят улици в столичния квартал Кръстова вада, район Лозенец. Улиците са частен имот и затварянето им е напълно в правото на собствениците. Неотчуждените частни имоти продължават да бъдат сериозен проблем за общината. И днес преминаващи граждани се натъкнаха на частните улици. За късмет обаче металните заграждения не бяха пуснати и преминаването бе възможно. Метално заграждение със табела "Частна собственост" беше забелязано на две улици в квартала.

16 години затвор за Емил Милев за въоръжения грабеж на Билла в "Хиподрума"

16 години затвор получи Емил Милев, който през 2008 година извърши въоръжен грабеж на Билла в столичния квартал "Хиподрума". Това реши днес Специализираният наказателен съд и наложи наказанието на Милев, който с още двама извършиха въоръжения обир на 30 декември 2008 г. По 6 години наказание "лишаване от свобода" получиха съучастниците му М.Д. и К.Б., като съдът постанови и тримата да изтърпяват наказанията си при първоначален строг режим.

В ареста остават биячите на журналиста Слави Ангелов

Биячите за побоя над журналиста Слави Ангелов остават в ареста. Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли искането за изменение на мерките за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки на Н. А. и Г. А.

Чатът на фейсбук се срина

Чатът на фейсбук се срина. Потребителите на социалната мрежа не могат да изпращат съобщения в социалната мрежа. Когато потребителите се опитат да изпратят съобщение, се получават въпросителни. В Messenger изписва "Няма интернет връзка".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right