Новините в София: Най-важното за деня 10 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 март 2021 г.

Снимка: Мишел Герон

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 март 2021 г.

Близо 300 повикванията за линейки заради коронавирус в София

Заради ръста на случаите на коронавирус се увеличават повикванията за линейки в София. От понеделник и вторник те са изключително много, съобщи bTV. За двата дни са получени близо 1300 сигнала, от които 300 са за COVID. Спрямо същия период през миналата седмица увеличението е със 100 случая и в двете направления. Тогава повикванията са били под 1200, около 200 от които за COVID-19. Медиците в София са притеснени колко ще се увеличат случаите и дали системата ще издържи.

Ремонт на училище "Електронни системи" изтормози живеещи в Младост 1 (СНИМКИ)

Продължителен ремонт на технологичното училище "Електронни системи" изтормози живеещите в Младост 1. След като е разкопано извън територията на училищния двор алеята и пътя са като след война. В момента оттам не може да се мине, защото е кал и локви. Непосилно за преминаване е и за майки с колички и малки деца, както и за възрастни хора и с увреждания. За проблема сигнализира Благой Пенчев от столичния Младост 1. Той е подал сигнал до район Младост, както и до други институции.

Установиха собственика на колата с отпадъците на ул. "Корал" в Слатина

Столичен инспекторат е установил собствеността на МПС-то, затрупано с камари отпадъци и стара покъщнина до него на ул. "Корал". Автомобилът е с прекратена регистрация и ще бъде стикиран като излязъл от употреба в най-кратък срок, съобщиха от Инспектората.

Директорът на Столична РЗИ: При увеличаване на заразените с COVID-19 се затварят МОЛ-ове и фитнеси

МОЛ-овете и фитнесите да се затворят, ако продължава да се повишава броят на заразените с COVID-19 в София. Това предупреди директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев на днешното заседание на Софийския оперативен щаб. Одобрени и приети бяха предложените от кмета на София Йорданка Фандъкова мерки. Така за две седмици учениците от V до XII клас ще учат онлайн, а заведенията ще работят до 22 часа, включително ресторантите в хотели и игрални зали.

В София: Учениците от V до XII онлайн за 2 седмици, заведенията работят до 22 часа

Независимо какво е отворено и затворено, от всеки един от нас зависи да спазваме мерките, за да намалее броят на заразените, каза кметът на София Йорданка Фандъкова Учениците от V до XII клас за две седмици преминават на онлайн обучение в София, а заведенията ще бъдат с намалено работно време до 22 часа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. С намалено работно време ще са не само ресторантите, но и заведенията в хотелите и игралните зали, уточни тя. "

Нови мерки в София заради скока на заразените с COVID-19

Нови мерки заради увеличения брой заразени ще предложи днес на заседание на Софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19 кметът Фандъкова. На първо място това е дистанционно обучение за всички ученици от 5 до 12 клас за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително). Второто предложение е намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март. За това съобщи Фандъкова на страницата си в социалната мрежа. 


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 40 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 154 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 16 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 май. ГЕРБ-СДС: Заместник-кметът по тр...

Прочети още keyboard_arrow_right