Новините в София: Най-важното за деня 11 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 август 2021 г.

Снимка: Фейсбук, Atanas Pavloff

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 август 2021 г.

Мая Манолова: Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София

И аз мога да кажа тук, как Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София и срещу какво, но не го направих. Това заяви Мая Манолова от Изправи се! Ние идваме! от парламентарната трибуна. "Но аз излязох срещу ГЕРБ (б. р. на местните избори през 2019 г. Манолова бе кандидат за кмет на Столична община) и срещу модела на орлетата, а вие си пуснахте телевизорите на 4 ноември, ден след изборите. Видя се как Сокола си защитава орлетата и как те му ръкопляскат", каза Мая Манолова.

Волен Сидеров напусна Столичния общински съвет

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече не е общински съветник в Столичен общински съвет. По негово желание днес той официално бе освободен от местния парламент от Общинската избирателна комисия. Решението за предсрочното прекратяване на пърномощията му на съветник в СОС е качено на сайта на Общинска избирателна комисия Столична. 

Паяк разчиства нарушители около "Парадайс" в София

Паяците на ЦГМ в София не са в отпуска и всекидневно си прихващат нарушители. Днес "насекомото" се завъртя около търговсикя център "Парадайс" и разбира се ужили с най-малко 60 лв. собственик на черно БМВ, видя Столица.bg.

Малчугани с тротинетки тестваха новия асфалт на "Николай Коперник"

Малчугани първи направиха тест на ремонтирана улица в София. Групичка от момченца вече направиха първото изпитание на новия асфалт по ул. "Николай Коперник" в район Слатина. С тротинетки и без движение на автомобили те тестваха новата настилка. На улицата вече е положен и вторият слой асфалт, а следващата седмица ще бъде отворена за движение. Остава да се довършат тротоарите и да се направи маркировката.

Със "Спартан" докараха в София 27-годишна с аневризма, в "Иван Рилски" й спасиха живота

Отлична кородинация на софийската болница "Св. Иван Рилски", болница във Варна, Министерство на здравеопазването, президентството и военни спаси живота на 27-годишно момиче от Варна. Спасителна акция с военния "Спартан" се увенча с успех и младата жена вече е в съзнание и с подобрени нерврологични показатели в УМБАЛ "Свети Иван Рилски", съобщиха от лечебното заведение. Тя изпада в кома в резултата на мозъчна хеморагия (кръвоизлив), причинена от руптурирала (разкъсана) мозъчна аневризма.

Със "Златни сте" стотици посрещнаха грациите на ВИП-а на Летище София (СНИМКИ)

Стотици столичани бяха обградили ВИП-а на терминал 1 на Летище София за посрещането на златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, които спечелиха олимпийското злато и детронираха рускините. Единствено спортният министър Андрей Кузманов посрещна шампионките, които днес в 15.30 кацнаха на родна земя от Токио. Викове "Златни сте" и "Весела, Весела" огласяха летището. „Цяла България се гордее с постигнатото от Вас. Заслужено стъпихте на най-високото стъпало на почетната стълбичка и доказахте, че сте най-добрите в света. Благодаря Ви за страхотните емоции“, каза министър Кузманов при стъпването на шампионките на родна земя, донесли първото олимпийско злато за родната художествена гимнастика.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май. Пожар в стара къща на бул. Патриа...

Прочети още keyboard_arrow_right