Новините в София: Най-важното за деня 11 май, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 май 2019 г.

Онлайн платформа решава проблема с паркирането в София

Споделена онлайн платформа за паркиране е на път да сложи край на проблемите с местата за коли в София. Става дума за Parknshare-тя свързва тези, които дават паркомясто под наем, с онези, които търсят такова. И всичко това в реално време и с навигация, съобщават от vesti.bg. Създателите на платформата са Петър Иванов и Лъчезар Младенов.
Петър е програмист по професия. Сам се сблъсква с кошмара, наречен "паркиране в София", през 2017. Тогава започва активно да шофира из града.

Убитата в Костенец жена заплашвана от бившия си мъж

Убитата в Костенец Милена Шишкова е била заплашвана и преследвана от бившия си мъж Стоян Зайков, съобщи Нова телевизия. Вчера 38-годишната жена бе открита мъртва близо до дома си. На този етап предположенията са, че Стоян е вероятният извършител на убийството.
Милена и Стоян не живеели заедно от доста време. Пред свои близки жената се оплаквала, че той я тормози. Но в полицията няма данни за подавани жалби.
Заподозреният е криминално проявен, има обвинения за кражби и увреждания на собственост.

Спират строителството в Зона 2 на столицата заради "Топлофикация"

Спира се строителството в Зона 2 в столицата заради предстояща смяна на топлопровод. От "Топлофикация" информирали Столична община, че от списъка с ремонтираните улици трябва да бъдат извадени "Шести септември" и "Шишман", каза пред Столица.bg заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Въпросният топлопровод е правен 1962-1963 година и до ден днешен не е извършван сериозен ремонт.
Но ремонтните дейности по "Граф Игнатиев" остават в сила.

Първият етап от разширението на "Филип Кутев" готов за 24 май (СНИМКИ)

Първият етап от разширението на улица "Филип Кутев" в "Лозенец" ще бъде готов до 24 май. Такива уверения получи днес заместник-кметът на столицата Дончо Барбалов от строителите на обекта. Въпреки почивния ден той отиде на инспекция да провери как вървят ремонтните работи. "Филип Кутев" свързва бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" откъм Зоопарка. Участъкът е изключително важен, защото е част от бъдещия вътрешен ринг на София. Така ще може трафикът да се изведе от центъра на града, допълни Барбалов. Улицата ще стане булевард с 4 ленти и трамвайно трасе.
В момента на "Филип Кутев" се полага износващия слой асфалт, който всъщност е последен слой. Изгражда се половината платно, като в дългосрочен план улицата ще стане два-пъти по-широка.


Вдигат колите по "Кърниградска" заради снимките на "Откраднат живот"

Снимките на пореден епизод от сериала "Откраднат живот" ще променят сериозно трафика на няколко столични улици. Забраняват се престоят и паркирането на улица "Кърниградска" в отсечката между улица "Цар Асен" и улица "Княз Борис I". Рестрикциите важат от 11.00 до 18.00 часа на 13 май, съобщават от Столична община.
Това не важи за колите на снимачния екип и автомобилите, които са на места в режим на платено паркиране "служебен абонамент".

Спукана тръба на "Гешов" и "България" остави квартали без вода

Спукана тръба между булевардите "Иван Евстатиев Гешов" и "България" остави част от софийски квартали без вода, съобщи bTV. Засегнати бяха части от "Лагера", "Хиподрума", "Бели брези" и "Крива река".
Според граждани никой не е реагирал на сигналите на хората за проблема няколко часа.
Екип на "Софийска вода" вече е на място и се очаква скорошно възстановяване на водоснабдяването в района.

Катастрофа с три коли до Самоков

Три автомобила се удариха при верижна катастрофа на пътя Самоков- Бели Искър, съобщиха от МВР, цитирани от "Фокус". Пострадали са двама души. Те са без опасност за живота.
В момента екипи на "Пътна полиция" регулират трафика в участъка. Изясняват се детайлите около ПТП-то.

"Хоро край езерото" събира истинските българи в "Дружба"

На 19 май отново ще се проведе "Хоро край езерото" в парк "Езерото" на "Дружба-1", съобщават от администрацията на район "Искър". Инициативата се организира за трета поредна година.
Ако душата ви потрепва от ръченици, македонски или шопски напеви- то се хванете на хорото. Ще има много усмивки, споделени емоции, снимки за спомен и прекрасно настроение.

Огромни опашки за книги срещу пластмаса в София
Огромни опашки се извиха на паркингите на верига супермаркети в столицата днес. Но не, не раздаваха храна. Ставаше сума за седмото издание на инициативата "Книги за смет". Всеки, който предаде килограм пластмасови опаковки, можеше да получи една хартиена или две електронни книги по избор, съобщава БНТ. Прекрасната инициатива освен в София се проведе в Пловдив и Бургас. Утре "Книги за смет" ще се разменят и в Стара Загора, и във Велико Търново.

 Вижте най-интересните събития за утрешния 12 май- ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right