Новините в София: Най-важното за деня 11 ноември, 2019 г.

Президентсвото вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 ноември 2019 г.

Калоян Паргов преодоля конкуренция, пак ще води групата на БСП в СОС

Лидерът на софийското БСП Калоян Паргов отново ще е председател на групата в новия СОС. Това обяви той самият пред Нова телевизия. Рeзултaтът нa БCП в Coфия уплaши мнoгo хoрa, заяви той. Това пък "вдъхновило" нови общински съветници, които решили да си опитат късмета за лидери на групата. Наложило се да има гласува сред социалистите.

Благотворителна изложба събра половината от парите за втора, специална люлка в София (СНИМКИ)

Половината от парите за изработването на втора, специална люлка в София са събрани. Това стана вчера на благотворителната изложба на фотографа Анна Йончева в хотел "Будапеща" в столицата . Тя е инициаторът на "Да играем заедно".

Деца и татковци ще майсторят приказни герои в Столичния куклен театър

 Столичният куклен театър отваря вратите си тази събота специално за татковците с деца. Събитието се прави по повод Седмицата на бащата (11-17 ноември). Татковците с деца ще се забавляват в компанията на актьори от театъра с уъркшоп и театрално представление.

В София пристигна първият от 13 нови трамвая PESA

Първият от тринадесетте нови трамвая на полската компания PESA вече е в София. Вчера мотрисата бе превозена  с камион и забелязана от пътуващите по магистралата, а снимката споделена в социалната мрежа.

Нови 110 души с безплатни прегледи на белите дробове във Втора градска

Нови 110 души са минали през програмата за безплатен скрининг на белите дробове от края на септември до първата седмица на ноември. За втора година кампанията, инициирана от Сдружение “Национална асоциация за профилактика на белодробните болести“, е подкрепена от Столичната община и Втора градска болница. Общинската Втора МБАЛ предоставя мобилен флуорограф за извършване на прегледите.

Всяка втора проба от закритите басейни в София е с хлор над нормата

Регионалната здравна инспекция започва сериозни проверки на закритите басейни в столицата. Те са 130, а всяка втора взета проба показва хлор над нормата. Това обясни пред камерите на БНТ д-р Десислава Драганчева от Регионалната здравна инспекция. Заедно с нея темата за басейните коментира и легендарният плувец Петър Стойчев.

Разбиха банда за грабежи, действала в "Лозенец" и в центъра на София

Арестувани са общо 8 човека, сред които и двама непълнолетни, от банда за грабежи, действала в столицата. Апашите са вилнели основно в центъра на града и в "Лозенец". Част от набезите са били и въоръжени

Заради изоставен багаж: Отцепиха района около джамията "Баня баши"

Униформени са отцепили района около джамията "Баня баши" в столицата, съобщиха от МВР, цитирани от Нова телевизия. Причината за затегнатия режим на пропуск- сигнал за изоставен багаж, получен около 14 часа.

Манолова се жалва пред посланици и Венецианската комисия за изборите в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Независимият кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, НДСВ, ДБГ и инициативен комитет, Мая Манолова ще се оплаче пред чужди посланици в София, Венецианската комисия и други европейски институции за тежки нарушения в изборния процес. Това заяви загубилият битката за столицата кандидат пред журналисти днес.

Трамваи 20 и 22 не вървят в столицата заради липсата на ток

Липсата на ток остави без трамваи 20 и 22 хората, които ползват пътните артерии като "Дондуков" и бул. "Янко Сакъзов". Таблата по спирките, които преди година бяха подменени и в момента имат много възможности, не изписват и дума, за предупредят хората за аварията.

Оправдаха стоматолог за смъртта на 14-годишно момче

Валентин Павлов, стоматолог, беше оправдан за смъртта на 14-годишен пациент, който почина след направена операция с пълна упойка, съобщава Нюз.бг. Това е решението на Софийски апелативен съд, който е отменил условната присъда на стоматолога от 3 години затвор, която присъди Софийски градски съд преди една година.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right