Новините в София: Най-важното за деня 12 август, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 август 2020 г.

Кръстовището на Софийски университет пак блокирано, променят градския транспорт

Автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“

Кръстовището на Софийския университет и бул. Васил Левски" отново е блокирано от протестиращи. Това наложи нова промяна на маршрутите на столичния градски транспорт.

Мият Околовръстното на столицата за 4 дни, променя се движението

Промени в движението ще има по Южната дъга на Софийски околовръстен път за 4 дни, защото ще го мият на участъци, предупреждават от Столична община. Почистването започва в петък и ще продължи събота и неделя, до понеделник - 14, 15, 16 и 17 август, като се създава организация на движението.

Столичният ВК "Люлин" намери инвеститор за нова спортна зала

Проектът е публично-частно партньорство, подават документи в Столична община за инвестиционно намерение Още една спортна зала, при това многофункционална, ще има в София. Съоръжението ще се изгради в най-големият софийски район Люлин. За новия проект съобщиха от Волейболен клуб "Люлин", който успешно се управлява от създателя му Деян Нинов, бивш волейболист на Левски-Сиконко

За 4 дни затварят ул. Цар Симеон заради строеж на жилищна сграда

За 4 дни ще бъде затворена улица Цар Симеон в район Оборище. Движението на автомобили ще е невъзможно 14, 18, 19 и 20 август т. г. Причината е строителството на многофамилна жилищна сграда на ул. Цар Симеон 36.

Чиновете на метър за първокласниците в 119-о училище в София

До 22 ще са децата и по едно на чин срещу COVID-19, съобщи общинският съветник и директор Диян Стаматов На метър разстояние ще са чиновете за първокласниците в столичното 119 училище "Проф. Михаил Арнаудов" в район Изгрев. За новата учебна година се прилагат всички възможни мерки срещу разпространението на COVID-19, съобщи пред bTV директорът Диян Стаматов, който е общински съветник в СОС.

Най-много аборти са направени в София по време на епидемията от COVID-19

Епидемията от COVID-19 у нас стресна стотици жени и те са прекъснали бременността си. По време на епидемичната обстановка в София са направени 739 аборта. Броят в страната за периода от април до юни е 4721, предаде агенция БГНЕС.

6 332 ценни предмета вече са иззети от офиса на ул. „Московска“ №43

Активно се работи по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. При претърсванията от 3 до 5 август 2020 г. в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети още 268 предмета с  белезите на движими културни ценности.

Софиянец е счупил 3D фигурата на пешеходната пътека в Бургас

Вандалското унищожаване на кукла „Боби”, монтирана в района на пешеходната пътека срещу бившата дискотека „Пиргос” в к-с „Лазур”, случило се около 22.13 часа на 9 август, е дело на 17-годишен софиянец, съобщават от МВР.

Тестват автоматичните перонни преградни врати на станции от първия лъч на метрото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и проф. Стоян Братоев провериха работата по изпитанията, които се извършват в реални условия Започнаха тестове на автоматичните перонни преградни врати на станции от първия лъч на метрото. Те са монтирани на столичната метростанция станция „Стадион Васил Левски“ и ще осигуряват по-голяма безопасност на пътниците.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right