Новините в София: Най-важното за деня 12 декември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 12 декември 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 12 декември.

Двама биха полицайка в Бояна, докато помага на ученици да пресекат улица

Полицайка е била нападната и бита в понеделник вечер в столичния кв. Бояна, съобщи btv. Служителката на полицията е прегледана от Спешната помощ, предстои да бъдат документирани травмите ѝ. Розита Милачкова помагала на учениците от 52. ОУ "Цанко Церковски" спокойно да пресекат на пешеходната пътека, когато мъж и жена застават на пътя и започват да пречат на преминаващите автомобили. Полицейският служител ги помолила да се отдръпнат, но в отговор и двамата скочили върху нея.

Демонтажът на Паметника на съветската армия започна, фигурите отиват в държавен имот

Като първа стъпка ще се доизгради скелето и ще бъдат демонтирани най-високите фигури. Засега фигурите ще бъдат преместени в държавен имот и ще бъдат строго охранявани, допълни тя. По думите ѝ фигурите от монумента са получили сериозни пукнатини, затова се налага поправка.

Жителите на столичния “Мусагеница” си украсиха 17-метрова жива коледна елха

17-метрова жива коледна елха грейна в светлини и озари столичния квартал “Мусагеница”, разказаха неговите жители, които решиха сами да си направят празника без да чакат някой друг. Идеята идва от създателя на Фейсбук страницата на квартала Кристиян Тодоров, който от години мечтае да види любимия си квартал украсен за най-светлия християнски празник.

Първата образователна "ескейп стая" отвори врати в столичния Природонаучен музей

Откриха забравената лаборатория на д-р Ирма Желязкова, поместена в подземията на Националния природонаучен музей при БАН. Д-р Ирма Желязкова изчезва безследно през 1980 г. в Тихия океан по време на проучванията си. Фокус на изследванията ѝ са били изчезващите вследствие от промяна в климата видове". Това е началото на историята, която ни въвежда в играта. В стаята влиза отбор от 2 до 5 човека, които имат обща мисия и в рамките на 70 минути трябва да се справят с всички пъзели и задачи, за да избягат от "стаята". През цялото време играта се наблюдава от специалист, който при нужда помага и насочва играчите.

Заради ремонт на релсите: Променя се движението на трамваи 8 и 10

Разкрива се временна автобусна линия № А8ТМ с маршрут от ж.к. „Западен парк“ до площад „Възраждане“, както следва: от ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77) по бул. „Александър Стамболийски“ до площад „Възраждане“, наляво по северното пътно платно по маршрута на трамвайна линия № 3 до спирка с код 1271 „Площад Възраждане“ – крайна и начална, по бул. „Христо Ботев“ и надясно по централното пътно платно на бул. „Александър Стамболийски“ до ж.к. „Западен парк“.

Софийска районна прокуратура обвини и задържа биячите на полицайка в Бояна

Те ударили в главата и тялото младши полицейски инспектор в сектор „Охранителна полиция“ при 06 РУ-СДВР, докато изпълнявала служебните си задължения.  В следствие на ударите й причинили телесна повреда. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

ГДБОП арестува четирима в София, правили фалшиви банкноти от 50 евро

При извършени претърсвания на общо 10 адреса на територията на София и провинцията, ползвани от задържаните, са иззети неистински банкноти с общ номинал 125 000 евро в купюри по 50 евро. Намерени са и множество неистински документи за самоличност – български лични карти и СУМПС, както и лични карти, паспорти и шофьорски книжки на държави от ЕС, пластики с програмируеми чипове, използвани за изработка на фалшификатите, стикери и талони за годишни технически прегледи и застраховки „Гражданска отговорност“, печати на документи за самоличност, холограмни стикери за банкноти с номинал 50 и 100 евро, мобилни телефони.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right