Новините в София: Най-важното за деня 12 юли, 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София днес, 12 юли 2019 г.

Накараха строител да изчисти ул. Хайдушка гора 81 - 91

 Строителна фирма изчисти улица ул. "Хайдушка гора" 89-91, за да си спести солидна глоба, която го застрашаваше. От Столичен инспекторат установили замърсяване на улицата в район Триадица и съставили акт за административно нарушение на управителя на фирма "Комплекс инженеринг " ЕДОД.

Столична община внезапно провери ремонта на подлеза на "България" и "Гоце Делчев" (ВИДЕО/СНИМКИ)

 По сигнал на гражданин специалисти от Московска 33 не установиха нарушение на технологията при ремонта на стълбищата

Столична община монтира сензор за въздуха в парк "Хиподрума"

Столична община монтира днес сензорна станция за качествoто на атмосферния въздух в парк "Хиподрума". Апаратурата ще следи показателите на въздуха. Тя е част от изпълнявания проект на Московска 33 за 22 сензорни станции, които ще бъдат поставени в различни райони на София.

Планирани прекъсвания на електрозахранването в София от 15 до 19 юли

 ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Почистени са 880 метра от река Църна бара в "Требич"

Почистени и вече проводими са близо 880 метра от речното легло на река Църна бара в квартал "Требич", съобщават от администрацията на район "Надежда". Бреговете и коритото на водния басейн бяха освободени от растителност и наноси, които пречеха на проводимостта в трасето от "Околовръстен път" до вливането ѝ в река Блато. Обновени са 580 метра по течението и 300 метра срещу него.

Асфалтират около блок 6 в "Захарна фабрика" (СНИМКИ)

Ремонтирането на тротоара и прилежащите пространства около бл. 6 в "Захарна фабрика" върви към финал. Цялостното обновяване на терена започна в края на месец юни. За да проследи как върви работата на място пред блока дойде и кметът на район "Илинден".

Столичани се информират за въздуха онлайн след 1 декември (СНИМКИ)

В парк "Хиподрума" монтираха първата от 22 сензорни станции, които се следят въздуха в София След 1 декември т. г. столичани и гости ще могат в реално време да се информират за качеството на въздуха в София. За чистота на въздуха ще има специално разработено мобилно приложение, както и онлайн. Информацията ще е от 22 точки на столицата (виж картата - снимките), където до декeмври трябва да бъдат монтирани иновативни и технологични сензорни станции.

Шест басейна в София с нарушения в качеството на водата

 Разминавания в качеството на водата по химични показатели са открити при 6 басейна в София. Това съобщи пред програма "Хоризонт" на БНР Мариана Петрова-главен инспектор отдел "Здравен контрол" в РЗИ - София.

Обраха мъж в центъра на столицата

 40-годишен мъж е бил нападнат от непознат в центъра на София. Той му нанесъл удар, взел насила портмонето му с пари и избягал. Инцидентът станал на 8 юли

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right