Новините в София: Най-важното за деня 13 август 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 август 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 август.

Софийска градска прокуратура за открития труп в шахта: Има доказателство и съучастник, укрил извършителя

До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Намериха труп в шахта на столичната ул. "Г. С. Раковски"

По първоначлан информация тялото е на безследно изчезнало лице. Трупът е откит след сигнал от живеещи в блока, че канализацията е запушена, съобщи bTV. От пресцентъра на МВР казаха, че нямат информация и не могат да потвърдят за открит труп.

Таксиметров шофьор с 2.7 промила блъсна отзад БМВ на "Гешов" и "Цар Борис III"

Според шофьорът на пострадалия автомобил, когато криминалистите пристигнали в 22,50 часа и взели проби, шофьорът на таксито бил 2.7 промила, а ПТП-то стана в 21.01 ч. Той разказва, че колата не е отнета, паркирана е в локалното. Няма пострадали хора, търди участник в ПТП-то в Катастрофи в София.

На Витоша е арестуван заподозрян за убийството на човека, открит в шахта в София

Заподозрян за убийството е арестуван на Витоша, съобщи Нова телевизия. Части от тялото на жертвата бяха открити снощи в шахта на столичната ул. Раковски 168.

Столичани превзеха Созопол и черноморската Градина (СНИМКИ)

Преброяване показва, че от 100 паркоместа на средно голям хотел на Градина, 92 са със софийска регистрация. Тук таме се среща пловдивска или старозагорска. Цели компании от София, по 15 - 20 души, могат да си обявят "софийски анклав" на Градина. Плажът е чист, морето топло, а хотелските комплекси светят от чистота, прекрасно озеленяване, сянка през деня и разкош от вечерно осветление на фона на 10-метрови палми и чревено-оранжевия залез над Черно море, разцепван от детски викове, смях и лудории - Рай за децата. Дори разстоянието от 500 - 600 или 1000 м от плажната ивиица се оценява като екстра - осигурява тишина и спокойствие. Нещо като рай за новородени и малки деца. И детска кухня ти доставят до плажа.

Транспортният министър смени ръководството на БДЖ заради гафове с пътническите влакове

Управлението на държавното дружество "Холдинг БДЖ" ще се поеме от Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова. Никой обаче не очаква, че от утре, понеделник родните влакове ще станат стрела и няма да има повече проблеми в пътническия бдж транспорт. Юлия Варадинова-Милкова е избрана за председател на борда,  а за изпълнителен директор е назначен Георги Друмев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 9 май 2024 г....

Времето на 9 май 2024 г.: И днешният ден ще е облачен, с валежи от дъжд и гръмотевици, предимно в следобедните часове. ...

Прочети още keyboard_arrow_right