Новините в София: Най-важното за деня 13 декември, 2019 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 декември 2019 г.

От болница "Св. Анна": Две са децата в реанимацията, блъснати от коли

Свикват консилиум, 14-годишното момче, ударено от автомобил на НСО, е контактно и на самостоятелно дишане, каза директорът Славчо Близнаков Две са блъснатите деца от автомобили и настанени в реанимацията на болница "Света Анна". Едното, което бе блъснато от кола Националната служба за охрана снощи на бул. "Драган Цанков" в София е 14-годишно момче. Това съобщи преди минути Славчо Близнаков, директор на Окръжна болница "Света Анна". Децата са с тежки черепно-мозъчни травми.

Изгоря покривът на кооперация на ул. "Иван Денкоглу", 8 пожарни работят на място

Пожар е избухнал тази нощ около 3.30 часа в покривната конструкция на 5-етажна жилищна кооперация на столичната ул. „Иван Денкоглу“. На мястото на произшествието бяха насочени 8 пожарни автомобили и две автомеханични стълби.

Градят нов логистичен център за 52 млн. лв в София

Ha oфициaлнa цepeмoния вчера Соrdееl Бългapия нaпpaви пъpвa ĸoпĸa нa нoвия лoгиcтичeн и aдминиcтpaтивeн цeнтъp, ĸoйтo ce изгpaждa пo пopъчĸa зa Оrbісо Бългapия в ceвepoизтoчнaтa чacт нa Coфия. Инвecтициятa в бaзaтa e нa cтoйнocт 52 млн. лв. и тя щe ce пpeвъpнe в нaй-гoлямaтa бaзa нa xъpвaтcĸaтa ĸoмпaния в Eвpoпa c плoщ oт 57 дeĸapa, ĸaтo тoвa e и нaй-мaщaбнaтa инвecтиция нa xъpвaтcĸa ĸoмпaния в Бългapия. Това съобщиха от money.bg

Започва миенето на булеварди в София

След повишението на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да започне миене на булеварди от днес. Миенето на пътната инфраструктура се изпълнява при подходящо време и е част от мерките за подобряване качеството на въздуха, съобщават от Столична община.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 16 – 20 декември 2019 г.

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Ремонтът на "Шипченски проход" продължава още седмица (СНИМКИ)

Около седмица още ще продължи ремонтът на ул. "Шипченски проход" в столичния квартал "Гео Милев", научи Столица.bg. От преди дни там е струпана техника на Софийска вода за планиран ремонт на водопровод по инвестиционен проект.

Разбра се кой е служителят от НСО, блъснал 14-годишното момче в София

Зад волана на автомобила на НСО, който блъсна 14-годишно момче на бул. "Драган Цанков", е бил младши сержант от службата, който е с 3-4 години стаж в системата. Той е семеен, с две деца, без провинения и достатъчно опитен. Това съобщиха от Нова телевизия, цитирайки НСО.

Добро дело: Шофьор на камион загаси горяща кола на "Ал. Малинов" (СНИМКИ)

Шофьор на камион показа, че добротата не е изчезнало понятие сред хората в столицата. Той помогна на няколко момчета с "Пежо", което се запали на бул. "Александър Малинов". За подадената ръка споделят със снимки и думи водачи в социалната мрежа.

Вадим лични документи във всички РПУ-та в София без значение от адреса

От 20 до 150 лв. е санкцията за родител пропуснал 30-дневния срок за издаване на лична карта на 14-годишните Подмяната на лични документи и изваждане на нови може да става във всички Районни полицейски управление в София без значение от адресната регистрация. Жителите на столицата с постоянен адрес в града могат да подават заявления за документи във всяко Районно управление на СДВР, съобщават от МВР.

Художествената академия остана без ректор

Ректорът на Художествената академия  проф. Николай Драчев е подал оставка, съобщава БНР. Това се е случило на заседанието на Академичния съвет, който се е състоял днес. Служители и студенти от Академията протестираха вчера, подкрепяйки преподавателите от учебното заведение, които от два месеца не са взимали заплати.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right