Новините в София: Най-важното за деня 13 декември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 декември 2023 г.

Снимка: Фейсбук, Мусагеница

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 декември.

"Нато вън" и "Велик е нашият войник" в Княжеската градина край ПСА

Протестът започна с викове "НАТО вън", след това звуча "Велик е нашият войник" и недоволството продължи с патриотични песни и маршове. Привържениците на двете политически формации както и защитници на оставане на паметника развява български знамена и червени със сърп и чук.

Тоалетна с бистро се строи на ъгъла на парка „Заимов“ в София

“Тоалетна с бистро и бърза закуска” е обектът, който се строи на ъгъла на столичния парк Заимов. Това съобщи кметът на район Оборище Георги Кузмов. Имотът е прехвърлен от Столична община с Договор за замяна през 2004 г. През 2011г. е издадена виза за проучване и проектиране на преустройство и надстройка на 1 ет., съгласувана в Министерството на културата. Според първоначалното намерение на инвеститорите, на мястото е трябвало да има банков офис. В последствие обаче това намерение е променено и предназначението на надстройката е променено от банков офис в бистро и бърза закуска.

Катастрофа затвори изцяло "Д. Списаревски" в Дружба 1

По улицата не може да се минава от 15 часа, явно чакат КАТ, за да каже кой е виновен. Няма пострадали хора, но водачите и на двата автомобила не могат да се разберат. От удара колите се завъртат и са препречили цялото платно. Причината за инцидента е отнето предимство.

Мъж уби с нож брат си в софийско, задържан е от полицията

След употреба на алкохол и възникнал скандал, мъжът е нанесъл прободна рана в областта на корема на своя брат. На място от полицейският екип е установено, че пострадалият е взет за транспортиране към болнично заведение от негови роднини. Впоследствие от ФСМП-Правец постъпила официална информация, че мъжът е починал малко след преместването му в линейката.

Софиянци отново "виждат какво дишат"

Пределно допустимата концентрация за Фини прахови частици е 50 µg/m3, а измервателните уреди в тези два столични района са отчели над нея. Малко под тази стойност - около 40 µg/m3 е средната стойност на ФПЧ за денонощието в Павлово.

Иван Таков: Незаконни действия се извършват от държавата, искаме референдум

"Виждаме незаконни действия да се извършват от самата държава. Питаме къде е разрешението за строеж и къде е проекта за реконструкция, съгласуван с Министерство на културата и НИНКН, както и къде е планът за безопасност и здраве, който също трябва да е съгласуван. Ще сезираме всички отговорни компетентни органи, вкл. ДНСК и Министерство на културата за това самоуправство. Тези незаконни действия ще имат последствия", заяви той, като добави, че и в този общински съвет те ще бъдат "ярка опозиция".

Шофьор на бус помете пешеходци в София, 3 жени и 2 деца пострадаха

Шофьор на бус помете три жени и две деца, едното от които бебе на 7 месеца, на булевард „Цар Борис III“ и улица „Софийски герой“, съобщиха очевидци във фейсбук групата Катастрофи в София.  Инцидентът се е случил около 12,30 часа. На мястото е имало два екипа на Спешна помощ и две патрулки, съобщиха свидетели. Движението в района се осъществява нормално, няма задръстване.

Клони затвориха тротоар и "безопасно" са струпани до трафопост в "Х. Димитър"

Трета камара е пак на тротоара, плътно до бл. 82. Четвърта, пета и десета са където има място - край паркирани коли и в градинки. И тези клони вече са без листа, изсъхнали са, обаче в "Хаджи Димитър" са на централно парно. "Миналата седмица по ул. Скайлер" е правена уборка, но защо вече 10 дни клоните не са извозени?, питат живеещите в зоната. В двора на 173 ДГ, филиал "Алиса" си седят несъбрани няколко паднали дървета. И сега голяма част от двора е абсолютно блокирана. Колко ли време ще отлежават така?, възмущават се майки.

Столични полицаи глобиха петима за гонка по централните софийски улици

Столични полицаи санкционираха, написаха им фишове, петима, които снощи си организирали гонка по централните софийски улици. Пет автомобила с мощни двигатели бяха спряни миналата нощ полицаи от отдел „Специализирани полицейски сили“, съобщиха от СДВР. Действията са предприети в хода на спецоперация за водачи, управляващи рисково и създаващи опасност за останалите участници в движението.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right