Новините в София: Най-важното за деня 13 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 март 2020 г.

МС предложи: Народно събрание да въведе извънредно положение в страната

Премиерът Бойко Борисов иска бързи и адекватни законови промени за справяне коронавируса Народното събрание да въведе извънредно положение в страната заради коронавируса. Това бе предложено от Министерския съвет  на извънредно заседание на кабинета тази вечер. В 22 часа премиерът свика министрите и Националния оперативен щаб за по-строги мерки за противодействие срещу коронавируса.

Само за една нощ: Повече от 300 сигнала към Спешна помощ в София

Тежка нощ за екипите на Спешна помощ в София. Получени са повече от 300 сигнала. "От 8 до 12 март температурните състояние са 312, съмненията за коронавирус – 56. Съветите по телефона са 328, а обслужените деца са 242", обясни Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ, цитирана от bTV.

Поставиха светофар на бул. "Васил Левски" при ул. "6 септември"

На мястото на пешеходната пътека на бул."В. Левски" при ул."6ти септември", заработи от вчера в нормален режим на работа новоизградената светофарна уредба. Изграждането на светофарната уредба е извършено с цел повишаване на безопасността на пресичащите пешеходци. Това съобщиха от Столична община.

МОН: Децата са освободени от присъствие в училище по преценка на родителите

Учениците са освободени от присъствие в училище на местата, където няма обявена грипна ваканция, съобщават от образователното министерство. Дали децата да отидат до класните стаи е решение по преценка на родителите.

"Александровска" болница набира доброволци в борбата с COVID-19

„Александровска“ болница набира доброволци - студенти и специализанти по медицина, които искат да подкрепят екипа на лечебното заведение в усилията за ограничаване на заразата от новия коронавирус COVID-19. А също и в грижите за пациентите. Това съобщават от здравната институция.

Официално: Извънредно положение за месец в цялата страна заради коронавируса

В пленарна зала депутатите решиха да бъде въведено извънредно положение в цяла България за един месец заради коронавируса. То  влиза в сила от днес, 13 март и ще бъде в сила до 13 април. На заседанието присъства и премиерът Бойко Борисов, съобщиха от Нова телевизия. Гласуваха 201 депутати, като предложението беше подкрепено от всичките.

Дезинфекцираха пазарите „Ситняково”, „Слатина”, „Римска стена” (СНИМКИ)

Заради необходимостта от мерки за недопускане и ограничаване на разпространението на коронавирус 2019-nCov (COVID-2019)  на територията на Столична община, „Пазари Изток“ ЕАД проведе дезинфекция на пазарните площи и работните повърхности на своите пазари,

Столичани спазват дистанция на опашка в аптеката

Гражданите вече се осъзнаха и започнаха да спазват всички препоръки и наложени мерки в борбата с епидемията от коронавирус. Само часове, след като Народно събрания прие да се обяви извънредно положение по столичните аптеки се извиха дълги, дълги опашки, които стигаха навън.

"Фантастико" пуска от 5 до 30 души в магазините

Хранителната верига предприе извънредни мерки за безопасност заради коронавирус "Фантастико" предприема безпрецедентни мерки за сигурност на служители и клиенти във връзка с разпространението на COVID-19 в страната. Въвеждат се строги ограничения за достъп до супермаркетите, съобщиха от централен офис на търговската верига.

Здравният министър затвори детски градини и ясли в цялата страна

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се затварят всички публични обекти, включително детски градини, ясли и млечни кухни. Ще работят само хранителни магазини и аптеки. Пред големите търговски вериги ще има полиция. Главният секретар на МВР Ивайло Йорданов е разпоредил на директорите на ОД на МВР да осигурят ред и да няма напрежение.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 16-20 март

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Заради извънредното положение: "Топлофикация София" затваря за месец центровете за клиенти

От утре, 14 март 2020 г., за 1 месец-до 13 април 2020 г. ще бъдат затворени всички Центрове за обслужване на клиенти на "Топлофикация София " ЕАД, с изключение на Информационния център в Централно управление на дружеството (кв. „Борово“, ул. “Ястребец“ 23Б с работно време от 08.30 ч. до 17.00 ч.).

7 потвърдени случая на коронавирус от днес

7 потвърдени случая на заразени с корона вирус има днес. Това каза премиерът на страната Бойко Борисов по време на извънредно заседание на Министерски съвет.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right