Новините в София: Най-важното за деня 13 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 март 2021 г.

12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно поставени маски в София

12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно поставени маски в столицата днес, съобщи bTV.  Проверката е на Столичния инспекторат и полицията и е била в търговски центрове и хранителни магазини. Девет от 12-те нарушения са в големи търговски центрове. Общият брой на глобените за неправилно носене на маски от началото на седмицата става 21. Янислав Чулев от Столичния инспекторат обясни, че най-често установяват нарушения за неносене на маска или неправилното ѝ поставяне – както от посетители, така и от търговци.

Столичани превзеха заведенията и пешеходната зона на бул.“Витоша“

Слънчевото и топло мартенско време в събота изкара хиляди софиянци и гости на столицата на разходка. В следобедните часове пешеходната зона на бул. "Витоша", градинките в централната градска част и парка пред Националния дворец на културата бяха препълнени, съобщи БГНЕС. В заведенията и ресторантите клиенти също са пълни с клиенти. Персоналът спазва мерките и ги обслужва със задължителните лични предпазни средства.

Опит за кражба на кабел остави без ток 5000 домакинства в Бистрица, Железница и в.з. Симеоново-Драгалевци

Опит за кражба на кабел, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, остави без електрозахранване тази сутрин 5000 домакинства в селата Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци. Екипи на дружеството реагираха по най-бързия възможен начин, като локализираха и отстраниха повредата за около час. Установено бе, че неизвестни лица са нарушили целостта на кабел 20 kV чрез механична намеса в близост до южната дъга на Околовръстния път в столицата. Уведомени за инцидента са органите на МВР.

Възстановяват движението на метрото от „Театрална“ към „Хаджи Димитър“ следващия уикенд

Следващият уикенд ще се възстанови движението на метрото до станция “Хаджи Димитър”, сподели в интервю за „24 часа“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Кметът на столицата обясни, че строителните дейности в 30-метровия участък преди станция “Хаджи Димитър”, който пострада от екстремното покачване на подпочвените води, вече са приключили. Завършени са монтажът на релсите и укрепването на тунела.

Масови проверки в молове и търговски обекти в столицата

Стартираха масови проверки в молове, търговски обекти и ресторанти в столицата. До обяд в рамките на 1 час беше открито само едно единствено нарушение - за неправилно носене на маска, съобщи БНТ. Янислав Чулев от отдел "Контрол на търговска и рекламна дейност" обясни, че до момента най-честото нарушение е неносене на маска или неправилно носене, било то от посетители в търговския обект или от служители. Това е явление, което затихва.

В столичния „Майчин дом” има 10 бременни и родилки с коронавирус

Проф. Иван Костов, директор на УАГБ „Майчин дом“, обясни в „Събуди се“, че се увеличава броят на бременни и родилки с коронавирус. „В „Майчин дом” забелязваме отчетливо повишаване на случаи на бременни с COVID-19. В момента имаме около десет бременни и родилки. Само за последната седмица в лечебното заведение родиха няколко жени с коронавирус,“ сподели проф. Костов.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май. Мотористка е в "Пирогов" след сб...

Прочети още keyboard_arrow_right