Новините в София: Най-важното за деня 13 септември 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 септември 2021 г.

Снимка: Фейсбук, Атанас Павлов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 септември 2021 г.

София порасна с 98 м за 40 години

Към върховете и към небето "гледа" българската столица в послединте 20 години. Извисяването на сградите расте бързо и в българската столица се увеличават все по-бързо кулите, небъстъргачи и високото строителство като цяло. Съвсем скоро градът ще може да се похвали с 202-метров небостъргач, чийто строеж стартира през 2016 година. Това е Скай Форт към изхода на София отдясно на Цариградско шосе. И към момента крановете на обекта са най-високо в облаците от всички други в столицата и се забелязват отдалече. Сградата ще бъде 202 метра с 47 етажа.

С нови и много спортни площадки започва учебната година в столичното 30. СУ "Братя Миладинови" (ВИДЕО)

С изцяло обновен училищен двор и спортна база на открито и закрито ще започне учебната година столичното 30. СУ "Братя Миладинови" на бул. "Александър Стамболийски", видя Столица.bg. Днес там бяха засадени дръвчета около красивото волейболно игрище с амфитеатрално разположени трибуни, което бе началото на озеленяването на двора. Първото от няколкото дръвчета Японски кестен беше засадено от кмета на София Йорданка Фандъкова и момиченца с народни носии, които бяха на поредната репетиция за откриването на учебната година на 15 септември. До първия учебен двор ще бъде озеленен целия двор, а за деца и учители остава да се грижат и да поливат редовно зеленината. Тази година ще бъдат засадени 500 дръвчета по програмата на Столична община "Моето зелено училище".

Едва 30% от учителите в София са ваксинирани срещу COVID-19

Само 30% са ваксинирани срещу COVID-19 учители в общинските училища в София два дни преди 15 септември, научи Столица.bg. Присъствено ще започне учебната година, но ако се наложи горните класове ще преминат към дистанционно обучение. Задължително ще се спазват и прилагат мерките срещу разпространението на коварния вирус. Във общинските училища са осигурени дезинфектанти и стриктно се следи за хигиената.

Общински съветник от СОС: АПИ е платила 1.225 млн. лв. за конуси на Владая и Драгичево

Агенция „Пътна инфраструктура“ е платила 1.225 милиона лева за две години за преместването на конусите на пътя София – Перник около Владая и село Драгичево, съобщи общинският съветник в София от „Демократична България“ Симеон Ставрев. Конусите се местят за т.нар. реверсивно движение в двете зони, където движението се осъществява в едно платно. Така се осигуряват две ленти за движение в по-натоварената посока – в петък и вечер в посока Перник и в неделя и сутрин в посока София. Общата дължина на отсечките е около 4 км.

Уволниха проф. Асен Балтов от "Пирогов", след като направил 2 операции

След 21 година работа в най-голямата спешна болница в България - "Н. П. Пирогов", днес бе уволнен ортопедът проф. Асен Балтов. За освобождаването съобщи самият той в социалната мрежа. "Уволнен! След 21 години работа в "Пирогов", написа лекарят. Пред "Дарик" той обяснил, че причината за освобождаването му е, че новото ръководство на болницата не иска и не може да работи с него. През май т. г. с идването на служебни якабинет Асен Балтов бе от първите уволнени директори на големите болници в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right