Новините в София: Най-важното за деня 14 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 март 2021 г.

Снимка: Екатерина Петрова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 март 2021 г.

Кметът на София: Най-голямото ми притеснение и грижа са болниците в София, да имат капацитет за да оказват помощ на всеки

Столичен инспекторат, Общинска полиция и СДВР продължават да упражняват строг контрол за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19 в търговските обекти в София. От направените вчера проверки има само 12 акта за нарушение. Надявам се да не се налага да въвеждаме допълнителни мерки, защото предложението на директора на Столична РЗИ е да се затворят големи търговски центрове и фитнеси. Това предупреди кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю пред Нова телевизия.

Женски бой в центъра на София, скандалът продължава да се вихри в социалната мрежа

Женски бой с шамари и агресия между две жени, две майки, видяха столичани в центъра на София в петък, на бул. "Дондуков". Това не са снимки за екшън продукция, а реален скандал между съпругата на Ваня Джаферович - Евгения и журналистката от "Монитор" Наталия Радославова. След подаден сигнал на телефон 112 от пострадалата Радославова, Джаферович е извикана на разпит в столичното V РПУ-СДВР и в момента е под гаранция срещу 1000 лв. Повдигнато й е обвинение по чл. 131 от НК - причиняване на лека телесна повреда при хулиганство.

Западен парк е готов, има и акт 16

Приключи ремонтът на Западен парк и вече е отворен за посещения от столичани. Преди 10 дни обектът е получил и акт 16, потвърди пред Столица.bg директорът на "Зелена система" Димитър Данчев. Той обясни, че се очаква подходящо време, за да започне озеленяването на парковото пространство. В Западен парк вече има посетители и живеещите в 3 столична района са доволни и се радват, че има къде да почиват и да се рахождат, съобщи bTV. Гражданите харесват ремонта с малки изключения, които се отнасят до безопасността и отворени шахти.

Кола, паркирана на тротоар, пострада при катастрофа на "Ломско шосе" (СНИМКИ)

Поредната катастрофа на "Ломско шосе" в София стана факт и отново лъсна проблемът с паркиране на автомобили по тротоарите и при това ремонтирани. Инцидентът стана около 10.30 часа точно срещу метростанция "Надежда", научи Столица.bg. Опел Астра е с размазана задница след удар от Нисан. Японското возило се е завъртяло и се забива директно в колата на тротоара., разказват в социалната мрежа очевидци. За щастие няма пострадали хора при удара, след като Опелът буквално е бил преместен.

Монтираха пасарелка на Околовръстното между Лозен и Герман (СНИМКИ)

Съоръжение за пешеходците осигури АПИ на Околовръстния път на София, след като днес завърши монтжа на пасарелка.  Тя е поставена между пътните възли за Лозен и Герман. Това бе и причината днес за няколко часа да се затвори този участък на Околовръстното - Южна дъга, от 7.00 ч. до 10.00 ч., съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" /АПИ/. Движението бе пренасочено по обходен маршрут. От АПИ са се възползвали от слабия трафик в неделя сутринта, за да се постави пасарелката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 4 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 май. 41-годишна родилка и бебето ѝ поч...

Прочети още keyboard_arrow_right