Новините в София: Най-важното за деня 15 декември, 2020 г.

Новините в София за деня 15 декември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 декември 2020 г.

Закритият басейн на столичния Аквапарк още чака минерална вода

Новият 25-метров закрит плувен басейн в Аквапарка на парк Възраждане още чака минерална вода, научи Столица.bg. Въпреки обещанията за лечебна вода и откриването на съоръжението преди повече от 6 месеца басейнът е все още се захранва с вода за битово-питейни нужди, каквато беше при откриването.

В "Сухата река": Кучета, заключени в апартамент без храна, притесняват цял блок

Хората от бл. 21 в столичния квартал "Сухата река", район "Подуяне", се опитват да намерят решение на казус с кучета, заключени без храна и елементарни грижи в един от апартаментите в блока. Хората се оплакват от непоносима миризма и шум от животните, разказват от Нова телевизия.
Съседите обвиняват собственичката на животните в нехуманно отношение и липса на каквато и да е грижа за тях. Резултатът – безсънни нощи за живущите заради непрестанен лай и лоша миризма от апартамента, в който се намират. Подавани са жалби до всички институции. До този момент обаче решение на проблема с животните няма.

Жената, опитала да ограби магазин в София, работила в същата верига за 700 лв.

Жената, която пробва да ограби хипермаркет в София, работила в същата верига. Това стана ясно в Софийски градски съд, където днес се разбра, че тя остава за постоянно в ареста, съобщават от "24 часа". В събота тя ударила с тухла в главата охранителя на обекта. След това опряла газов пистолет в челото на своя бивша колежка и поискала оборота на магазина.

Задръстване на влизане в Дружба, пак ще копаят (СНИМКИ)

Колона от автомобили се образува на влизане в столичния квартал Дружба, видя Столица.bg. Задръстването започва от Цариградско шосе, а за да се стигне до квартала отнема около половин час.
Причината е затворената една лента за движение в посока Дружба, точно на спускането към квартала. Чакането изнерви столичните шофьори около 15.30 часа. Колоната ще стане още по-голяма в пиков час. След висене в задръстването шофьорите препоръчват да се избере алтернативен маршрут към Дружба.
Затварянето не е заради ремонт на Столична община, няма и авария на Софийска вода също не е.

В жк "Свобода": Коте влезе в елтабло, вързано със сезал

Електрическо табло взе жертва в столичния жк "Свобода", район Надежда. За ужаснота случка разказват живеещи в района.
Елтаблото не е било обезопасено и е вързано със сезал. През зеещия отвор вътре е влязло котенце. За съжаление животинката е загинала. Съоръжението се намира на отстрани на бл.29, вх. Г в "Свобода".
"Вързано със сезал табло взе първата жертва", написаха в социалната мрежа граждани.

Опел се заби челно в автобус 305 в "Младост" (СНИМКИ)

Тежка катастрофа стана снощи с автобус от градския транспорт в София. Лек автомобил "Опел" се е забил челно в автобус 305. Шофьорът на леката кола е със счупени крак и ръка, научи Столица.bg.
На 6-ата минута на мястото пристигат две линейки и мъжът е откаран в болница "Света Анна". Инцидентът е станал в близост до офиса на "Софийска вода" в "Младост".
Опелът навлиза в насрещното с висока скорост и се забива челно в автобуса от дясната страна. Шофьорът от градския транспорт не е наранен, отвървал се е само с уплах.

Улица „Кожух планина“ вече е отворена за движение

Движението вече е пуснато по улица "Кожух планина". Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Лозенец" Константин Павлов.
Той разясни, че "Кожух планина" е първата улица в района, по която паважната настилка е наредена в бетонова замазка, вместо върху традиционното пясъчно легло. Отводняването става по геотекстилен слой през двустранно разположени дренажи, успоредни на бордюрите. Осветлението е изпълнено с нови и модерни осветителни тела.
Настоящото техническо решение има и едно неудобство - всяко бъдещо разкопаване на платното ще бъде трудно и е възможно да има тежки последици за качеството, ако не се направи прецизно.

Заради COVID-кризата: Без такса за маси и столове на открито за заведенията в София

Търговските обекти в София ще бъдат освободени от плащането на такса за поставянето на маси и столове на открито. Тази мярка ще важи два месеца и предстои да се гласува на сесия на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък, съобщават от "Монитор".
Решението за махане на таксата идва заради второто затваряне на заведенията от началото на COVID-кризата през март т.г. Общинските съветници предлагат търговските обекти да не дължат пари от 1 декември 2020 г. до 31 януари 2021 г. за подвижни съоръжения, които разполагат на открито. За фирмите, които вече са заплатили таксата, парите ще се броят за следващи периоди на работа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 1 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 май. Отмениха решението за създаване н...

Прочети още keyboard_arrow_right