Новините в София: Най-важното за деня 15 декември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 декември 2023 г.

Снимка: Забелязано в София, Kossara Chigireva

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 декември.

Столична община започна обработки на булеварди и улици със смеси срещу заледяване

Срещу залезяване се обработват пътища и улици в район "Панчарево" - селищата Плана, Железница и Пасарел. Обработват се улиците, по които се движи градския транспорт. Извършва се и снегопочистване на общинския път между с.Железница и с. Плана.

Софийска ГП арестува служител на Спортното министерство с белязани 60 000 лв. подкуп

По първоначална информация служителят хванат с белязаните банкноти от 62 000 лв. е от дирекция "Спорт за високи постижения". Сигналът до КПКОНПИ е за подкуп, който е поискан от шеф на спортна федерация. Исканата сума е, за да се одобри проект за финансиране от 1,2 млн. лв. организация на европейско първенство. 

В "Малинова долина" премахнаха 14 незаконни постройки (СНИМКИ)

По време на акцията са установени и изведени от незаконните постройки 2 лица. Този път не са установени деца в риск. На място не бяха открити и домашни животни, каквото обикновено има. Съборените постройки са извозени заедно със събраните боклуци около тях – пластмасови туби, автомобилни гуми, битова посуда, строителни отпадъци.

Странното асфалтиране в столичния Драгалевци - временно решение

Странното асфалтиране на част от пътя в столичния квартал "Драгалевци" е временно решение от изпълнителя на проекта за канализация в квартала. Това съобщиха от район Витоша. За асфалтираната, но не съвсем улица "Лешникова гора" в районната администрация са получени множество сигнали, отбелязват от района. Временното решение е за улеснение на преминаването по улицата. 

Дядо Коледа и Снежанка кацнаха с хеликоптер на „Гранична полиция" на летище София (ВИДЕО)

Снежанка, която зарадва децата в навечерието на Рождество Христово, се грижи и за сигурността на българските граници. Тя е старши пилот Мария Павлова, командир на екипаж в Специализирания отряд за въздушно наблюдение на "Гранична полиция". Децата видяха с интерес и демонстрациите на служебните кучета, които им показаха как откриват забранени вещества на ГКПП „Аерогара София".

Маргарита Петкова отново омагьоса публиката с „Още бели нощи“

Приятелски думи за Маргарита Петкова каза и проф. Боян Биолчев: „С последните й две книги имаме една Песен на песните – за чувството за близост, за любов между мъжа и жената… Маргарита служи само на поезията, която е в нея и която е за всички… Всъщност какво е поезията: не е рима, не е бял стих. Поезията е… бели нощи.“ За магията на поезията говори и Маргарита Петкова – че тя е нещо, което идва отвътре, идва спонтанно. „Тази работа е като онези кукли със затварящите се очи. Като я отвориш, вътре има едни грозни ластици… Когато разбереш едно нещо как става, то вече не ти е интересно, не е същото и преставаш да го правиш. Засега все още не съм отвъртяла главата на куклата.“

Заради неработещия общински съвет на София: С 5 лева по-скъпи карти за транспорт за ученици и студенти

В началото на 2023 г., когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме мерките за подкрепа на гражданите заради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за ученици и студенти след решението на Министерски съвет за съфинансирането им от държавата в периода 1 февруари – 31 декември 2023 г. Този срок изтича след 17 дни. Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват", припомни Георгиев.

Софийска РП обвини и задържа мъж за срязани гуми на 11 коли по "Цар Борис" и "Симеон"

Пред полицията 28-годишният е признал за деянието и разказал, че по негово мнение колите били притежание на чужди граждани от държави от Близкия Изток. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал.1, пр. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок до 5 години. С постановление на наблюдаващ прокурор В.К. е задържан за срок до 72 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right