Новините в София: Най-важното за деня 15 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 15 септември 2020 г.

Задържане за 16-годишен от София: Изплюл се в лицето на полицай и го ударил

16-годишният Г.К. от София е задържан за срок до 72 часа заради непристойни действия и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Катастрофа между камион и баничарка на "Ботевградско" преди "Джъмбо" (СНИМКИ)

Камион и лекотоварен автомобил тип "баничарка" се удариха по-рано днес на бул."Ботевградско шосе" преди магазин "Джъмбо" посока изход София. За това съобщиха граждани в социалните мрежи със снимки и коментари.

Променят маршрута на автобус 120, закриват се спирки

Поредна промяна в маршрута на автобус 120. Тя влиза в сила от 04:30 часа на 16.09.2020 г. и ще важи до 24:00 часа на 21.09.2020. Това съобщават от Центъра за градска мобилност.

Рисуване на бъчви и балкански вина пред НДК от 17 до 19 септември

София ще бъде балканска винена столица от 17 до 19 септември, съобщават от Столична община. Тогава ще се проведе деветото издание на Балканския международен винен фестивал. Пред НДК за втора поредна година ще има виненото градче, където софиянци и гости на столицата ще могат да опитат най-впечатляващите балкански винени сортове. За първи път в сърцето на фестивалната площадка ще се извисява и Златна шатра, където посетителите ще открият наградените вина от конкурсната част, предвидена за 9 – 11 септември в Белград.

Първият учебен ден в София: Без цветя и тържества, емоции само за първолаците (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нетрадиционно, но пък здравословно започна учебната година в София. Това е първата учебна година, която е без цветя и тържества, с малко хора на разстояние в училищните дворове, без песни и танци, и празнични слова. Това е първата учебна година в епидемична обстановка заради COVID-19 и дано да е последната.

Бул. Александър Малинов става трасе за "Писта София"

Всички инициативи на „Писта София” преминават под слогана „Животът е с предимство“ Столичният булевард "Александър Малинов" в "Младост" се превръща в трасе за автомобилната надпревара "Писта София" в неделя. Маршрутът е доста атрактивен и крие много предизвикателства, както за пилотите, така и за публиката, съобщиха организаторите Автомобилна федерация на България, СБА, Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и партньор Столична община.

Паяци вдигат автомобили в Студентски град по сигнал на граждани (СНИМКИ)

Репатрират се неправилно паркирали и пречещи на движението коли Паяци плъзнаха в първия учебен ден в Студентски град, район Студентски-Столична община. Вдигнати си над 5 автомобила и продължава акцията, забеляза Столица.bg.

Поставиха предпазни врати на две станции на метрото от първата линия (СНИМКИ)

Пилотен проект предвижда предпазни съоръжение да се монтират на най-натоварените 10 станции на първия метродиаметър Две от предвидените 10 метростанции от първата линия на софийското метро вече са с автоматични предпазни врати на перона. Това са станция "Опълченска" и "Стадион Васил Левски". Монтираните вече предпазни врати са въжени и се вдигат нагоре, когато влакът спре, съобщиха от Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right