Новините в София: Най-важното за деня 17 юни 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 юни 2022 г.

Искат пари за летни заместници на служителите в софийските детски градини

Голям брой сигнали са постъпили в синдикат „Образование“ заради опасността от избухването на конфликт между педагогически персонал и родители. Причината е големият брой записани деца за присъствие през лятото и невъзможността работещите в детските градини да ползват полагаемия си платен годишен отпуск, съобщават от организацията.

Започват обществени обсъждания за замърсяващите автомобили в столицата

С цел подобряване качеството на атмосферния въздух Столична община изготви проект на наредба, с която се създават зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух. Създаването на наредбата за нискоемисиони зони е едно от изисквания на Софийски градски съд за ограничаване на замърсяването на въздуха в София, съобщават от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС).

Откриха домашна оранжерия за марихуана в столичния ж.к."Илинден"

Трима мъже и жена, замесени в престъпления с наркотици, са задържани от служители на столичното Трето РУ в рамките на проведена вчера спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Това съобщават от МВР.

Дърво падна пред Народния театър в София, 15- годишно момиче пострада

Дърво е паднало в столичната градска градина пред Народния театър, съобщи Нова телевизия. Под дървото са седяли три момичета, едно от които е пострадало.

100-километровата обиколка на Витоша ще събере отново хиляди столичани

Предстои 39-ото издание на едно от емблематичните и най-многобройни като участници състезания в България – 100-километровата Обиколка на Витоша. Този уикенд то ще събере колоездачи, скороходци и любители на природата и планината. Събитието, известно още като „Витоша 100“, е част от инициатива на фондация „София – европейска столица на спорта, съобщават организаторите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 14 май 2024 г....

Времето на 14 май 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания от дъжд ще е времето днес в София. Сутринта е около 8 ...

Прочети още keyboard_arrow_right