Новините в София: Най-важното за деня 18 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 февруари 2020 г.

70 лв. глоба без винетки по София -Панчарево, София - Банкя и Северна тангента

Продължава разговорите да отпаднат пътните такси по пътищата на територията на Столична община Засилени проверки започнаха заедно със старта на ТОЛ системата. София не прави изключение, тъй като все още не е отпаднала винетката за пътищата в Столична община. Спорните трасета са София - Панчарево, София - Банкя и Северната скоростна тангента.

Показват първи издания на Чудомир в Столична библиотека

Столична библиотека ще отбележи в аванс с няколко прояви 130 години от рождението на големия художник - карикатурист и писател Чудомир. На 20 февруари 2020 г. от 17.00 ч. в галерия "София" на Столична библиотека ще се състои официалното откриване на гостуващата изложба на Литературно-художествен музей „Чудомир“ - „Нашенци“ .

Увеличава се броят на децата в група в някои столични детски градини

Уседналостта влиза като критерии за кандидатите през септември Увеличава се броят на децата в групи в столични детски ясли и детски градини, научи Столица.bg. Това обаче няма да е за всички, а само за някои общински заведения, а причината е ниската посещаемост. Промените влизат в дневния ред на сесията на Столичен общински съвет в четвъртък.

Певци, актьори и политици на поклонението пред паметника на Апостола в София

Пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония-поклонение по повод 147 години от гибелта му на 19 февруари (сряда) от 18.00 ч. Това съобщиха от Столична община.

Фандъкова: "София е пример за това как с активен социален диалог заедно постигаме резултати"

"Активният социален диалог е ключът за постигането на нови решения, преодоляването на проблемите и развитието на града. София е пример за това как с активен социален диалог заедно постигаме резултати." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствието си към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) по повод отбелязването на 30 години от създаването на организацията.

Жена е паднала в автобус 204 при рязко спиране

Жена е паднала в автобус от линия 204, който се е движел по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" посока Орлов мост. Това съобщават от "24 часа".

СДВР и Столичен инспекторат продължават с проверките на автомобили

Само за седмица са проверени 327 автомобила с помощта на газанализаторите, които закупи Столична община Проверките в столицата за автомобили, които замърсяват продължава. От началото на годината са направени общо 172 проверки и са съставени 33 акта за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили. От началото на деня екипите на Столичен инспекторат са съставили 5 акта за непочистена ходова част, съобщиха от Столична община.

Проект за 8,8 млн. лв. с еврофинансиране ще обнови историческата част на Борисовата градина

Предвижда се възстановяване на 5 чешми и тоалетна, и ремонт на Езерото с лилиите, скулптури, осветление, алеи, видеонаблюдение и подмяна на подземна инфраструктура

Отдават под наем емблематична будка на "Дондуков" (СНИМКИ)

Емблематичната будка на бул. "Дондуков" в центъра столицата, точно срещу операта, ще бъде възстановена, съобщи БГНЕС. Окаяното състояние не е резултат от вандалски действия, а е изоставена след като е ползвана под наем, уточняват от район Оборище.

Без вода остават в Центъра, Гевгелийски и Бенковски

Планови ремонти на „Софийска вода“ на 19 февруари 2020 г., сряда, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Такси се вряза в съдебен автомобил с Ветко и Маринела

Такси се е блъснало в кола на съдебната власт, с която са превозвали Ветко и Маринела Арабаджиеви, съобщава БТВ. Според първоначална информация, инцидентът е станал на кръстовището на булевардите „Дондуков“ и „Раковски“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 6 май. Митничари на Калотина иззеха 24 5...

Прочети още keyboard_arrow_right