Новините в София: Най-важното за деня 19 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 декември, 2020 г.

Снимка: Атанас Павлов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 декември 2020 г.

Поставят паметник на Гунди в парка "Гео Милев" в Слатина

Паметник на легендарния български футболист Георги Аспарухов Гунди да се направи в парки "Гео Милев" в район Слатина. Това е идея и предложение на кмета на района Георги Илиев, за което разказа в социалната мрежа. Той вече е направил предложението пред главния архитект на София Здравко Здравков вчера.

Казичене и Кривина сред претендентите за победител в "Да украсим София за Коледа" (СНИМКИ)

Двете софийски села Казичене и Кривина, район Панчарево, традицинно пак са конкуренти за първото място в конкурса на Столична община "Да украсим София за Коледа" 2020 - 2021. Китните селища първи и то с с помоща и подкрепата на местните жители сътвориха чудеса в коледната украса. Всички желаещи да участват в конкурса могат да изпращат снимки на имейл: ukrasi_sofia@mail.bg.

С костюми на дядо Коледа мотиристи на Sofia Riders се разходиха из София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Десетки мотористи на Sofia Riders преминаха през централните софийски улици и създадоха коледно настроени в града, съобщи БГНЕС. Ккато винаги сборният им пункт беше пред НИМ в Бояна, след което потеглиха към центара на София. Това е шестото поред традиционно коледно шествие на момчетата и момичетата от Sofia Riders. Снежанка и дядо Коледа на колела се превърна в атракцията днес в столицата. Малчуганите се захласваха по големия брой на дядо Коледа, а сред тях Снежанки и джуджета.

Във Факултета изграждат 24-метрова кула с камери за следене на нерегламентирано горене

Специално съоръжение се изгражда в най-високата точка на район Красна поляна-Столична община. Противопожарната кула ще е висока 24 метра и на нея ще се монтират специализирани камери за локализирането на точките, на които има горене, научи Столица.bg. Целта на съоръжението е да се предотврати негреламентирането горене на отпадъци, гуми и кабели. Както е известно това е един от най-рисковите райони и горенето на гуми, кабели и отпадъци е най-сериозния проблем в район Красно село и по точно във Факултета.

Още 281 заразени с COVID-19 в София, 2894 излекувани в страната за денонощието

С около една трета спадна броят на заразените с COVID-19 за денонощието в София в сравнение със средата на ноември. За последните 24 часа в столицата има 281 с коварната инфекция, а в София област са 55. Направените тестове общо в страната са 6190, а заразените са 1739. Излекуваните да денонощието са 2894 души. От 6535 настанение за лечение в болница, в интензивни отделения в страната са 536. Починалите са 157.

Най-мръсен въздухът е в столичните Лагера, Хиподрума, Борово и "Хаджи Димитър"

Времето и битовото отопление отново се оказаха като капан за София и за пореден път е с мръсен въздухът в града. Според картата на airsofia.info столицата попада в червения сектор по замърсяване на въздуха с ФПЧ2,5. Най-мръсен в кварталите Лагера, "Хаджи Димитър", Хиподрума, Борово и центъра, сочи airsofia.info.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right