Новините в София: Най-важното за деня 19 февруари 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 февруари 2023 г.

Снимка: Фейсбук, М. Илиева

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 февруари 2023 г.

Колоната от чакащи да отдадат почит на Васил Левски стигна до "Раковски" (СНИМКИ)

От рано сутринта хората не спираха да се редят, за да стигнат до Паметника, за да поднесат цветя. Около 15 часа колоната бе по цялата ул. Московска и стигна до ул. Раковски. От 17 часа достъпът ще е ограничен е ще става само през трите пропускателни пункта в зоната около монумента на Васил Левски. Търпеливо чакаха и много млади семейства с малки деца, довели ги, за да почитат паметта и помнят делото на Апостола.

Само един мигрант остава в реанимацията на "Пирогов"

Единият от двамата тежко пострадали мигранти от Афганистан е изведен от реанимацията на "Пирогов" и е вече е преместен в токсикологията. Под 24-часово наблюдение в интензивното остава само един, съобщиха от лечебното заведение. Нощта е преминала спокойно за пострадалите, открити в камиона край Локорско в петък, които са настанени в "Пирогов". В токсикологията са общо 5 от мигрантите, сред които е и едно дете. За подобрение в състоянието им съобщава дежурният лекар.

Катастрофа на Орлов мост, такси и Пежо тръгнаха към орлите (СНИМКИ)

Няма пострадали хора, щетите са само ламарини. Две таксита и по средата бяло Пежо са участници в ПТП на Орлов мост, съобщават във фейсбук групата Катастрофи в София. Пежото и едното такси са се спрели почти до колоната на орлите в посока Софийския университет.

Над 6000 столичани смениха безплатно печките с климатици, пелети и газ

Над 6000 софиянци вече са подменили старите печки на твърдо гориво в инициативата на Столичната община за преминаване към екологично отопление. Подмяната и монтирането на пелетни инсталации, климатици или уреди на газ е напълно безплатно. Това е една от мерките на Московска 33 за подобряване на качеството на въздуха в столицата. Пушилките от комини от изгарянето на "каквото намерим" намаляват. къщите без централно отопление в крайни софийски квартали и около столицата все по-често търсят алтернатива. А Бусманци е на път да се превърне в модел на подражание за всички останали, защото броят на печките за отопление на твърдо гориво постоянно намалява.

Пак на столичния "Черни връх": Катастрофа с мотор спря трамвай 10

ПТП-то спря за известно време движението на трамвай 10 по "Черни връх". Леко е страдал мотористът. Той е минал на преглед в болница и е освободен. Има леки наранявания. За други пострадали не се съобщава.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 4 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 май. 41-годишна родилка и бебето ѝ поч...

Прочети още keyboard_arrow_right