Новините в София: Най-важното за деня 19 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 19 март 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 март 2022 г.

В София и страната: С 23% е поскъпнало олиото в сравнение с 11 март (СНИМКА)

Информация на Държавната комисия по стоковите борси и тържища показва ръст на индекса на тръжните цени, който водят до увеличение на цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци. Килограм брашно на едро поскъпва с над 6 %. При яйцата увеличението е с 4. Прословутото олио, за което миналата събота хората се биха, 2.99 лв./л в супермакети в София  и страната е било с борсова цена 3 лв. за литър за периода 8 - 11 март т. г., сочи протокол на Софийската стокова борса.

Счупени казанчета в градската тоалетна на "Св. Седмочисленици" (СНИМКИ)

Възстановената и ремонтирана градска тоалетна в градинката на църквата "Свети Седмочисленици" отново е за ремонт. Казанчетата са изпочупени, а вътре e като склад за отпадъци, сигнализираха столичани. Тоалетната е една от малкото в столицата и бе ремонтирана от Столична община по време на големия ремонт на "Граф Игнатиев". Посетители се оплакаха, че не могат да пуснат вода, защото пластмасовите казанчета вече са тотал щета, а вратата на тоалетната вече е издраскана от хулигани. Не работи и мивката, защото е пълна с нещо си... Няма хартия за ръце, няма дезинфектант.

Такси стана амфибия, потопи се в реката на 4-ти км (СНИМКИ)

Таксиметров шофьор полетя  и цамбурна изцяло в реката зад бензиностанцията на колелото на 4-ти километър в София. Жълтата амфибия е оцеляла и няма видими щети. Засега няма информация за състоянието на таксиджията. Според коментарите в мрежата е на кока или е за риба. Снимката бе публикувана в Забелязано в София и прегря мрежата от присмех и ирония. "София има вече воден транспорт", шегуват се коментатори. А може и да зане по-пряк път!

Няма да затварят подлеза на Румънското по време на ремонтаСъоръжението свързва два столични района - Средец и СЛатина, както и бул. Шипченски проход, бул. "еминеску" и ул. Цар Иван Асен II. Той  ето най-натоварените заради двете училища в съседство - Бастилията и 12 училище "Цар Иван Асен II".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right