Новините в София: Най-важното за деня 19 ноември, 2020 г.

Новините в София за деня 19 ноември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 ноември 2020 г.

Бетонирани дървета на "Парчевич" уволниха зам.-кмета на столичния "Средец"

Нов зам.-кмет си търси кметът на район "Средец"-Столична община Трайчо Трайков. Това обяви той в социалната мрежа вчера. Мястото на заместника му се оваканти след сигнал за бетонирани дървета на ул. Парчевич в района.
"Търся човек с подходящо образование и квалификация, отговорен, инициативен и неуморен и с безупречна репутация. 1600 лв. основна заплата без право на допълнителни ангажименти", обяви Трайчо Трайков.

В Бояна: Поставиха знак "Внимание, пресичат пияни хора"

Човек ще си помисли, че Бояна е кварталът на пияниците, забелязвайки знак поставен в центъра. На него загрижено е написано: Внимание! Пресичат пияни хора.
Този знак е поставен на дърво на центъра на квартала, в района на площада, където е Боянско ханче. Надписът е и на английски, тъй като е известно, че много туристи и гости чужденци на София посещават известното с добрата си кухня заведение.
Поставянето на знаци е в правомощията на районната община, в случая Витоша. Местните се шегуват и твърдят, че знакът е поставен от някой шегаджия. Никой обаче до момента не е забелязал автора на "Пресичат пияни хора".

Оборудват къщичките за коледния базар в Градската градина - площад „Батенберг“

В София започна оборудването на къщичките за коледния базар в Градската градина - площад Батенберг. Немският коледен базар отваря врати утре от 18:00ч. Това ще бъде десетото издание на базара.
Тази година коледните базари ще бъдат разположени на три места: на площад Славейков, пред НДК и в Градската градина, съобщиха от Столична община. Пред НДК ще бъде изградено коледно градче. То ще работи за софиянци от 4 до 31 декември.

Фейсбук група за паяка: Слизайте, че вдигат

Паяк на ЦГМ паникьоса живеещи в квартал "Свобода" на район Надежда-Столична община, рано сутринта. "Насекомото" съвсем в реда на правилата заклещи бус, паркиран на тротоара по бул. "Рожен" в "Свобода".
Шофьор, който забеляза паяка светкавично алармира във фейсбук групата "Надежда, Свобода, Толстой, Връбница, Триъгълника, Обеля - моя квартал". "Ако някой има от там да слиза, че вдигат", написа бдителният столичанин.
Нарушителят брутално е преминал металните заграждения на натоварения булевард и е паркирал буса си на тротоара.

Събарят порутена къща на ул.“Дедеагач“ №6

В столичния квартал „Стрелбище“ стартира първият етап от изграждането на нова улица.
Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов е издал заповед за определяне на комисия за влизане във владения на ул.“Дедеагач“ №6, съобщиха в социалната мрежа от районната администрация.
Заповедта е във връзка с бъдещо изпълнение на улица, което ще бъде възложено от Столична община.

990 новозаразени в София за денонощие, още 944 излекувани за страната

990 са новозаразените в София за изминалото денонощие. Новите случаи на коронавирус в страната са 3 938 при направени 9 949 PCR теста.
Най-много са новозаразените в столицата- 990, следва Пловдив с 464 и Варна с 259 нови случая.
5 629 души са настанени в болница, от тях 313 са в интензивни отделения.
Излекуваните от коронавирус за последното денонощие са 944, починалите - 117.

Изгледна площадка на Копитото - София през погледа на орлите

Остават още 10 дни за състезанието "София избира", което трябва да определи кой от всички 38 проекта ще бъде реализиран чрез финансиране от Столична община. Сред най, най-популярните продължава да "Изгледна площадка на Копитото". Предложението е на Природен парк Витоша с прогнозна стойност 1 млн. лв.
А дали ще спечели ще решат столичани. Изборът на проект става чрез гласуване на софиянци на специалната платформа на "София избира". Срокът е до 30 ноември. Бюджетът на пилотната програма е 1,5 млн. лв. и е заложен в проекта за бюджет на Столична община за 2021 г.

Екшън в "Дружба": Жена извади пистолет срещу друга и се закани да я убие

Пред съда застава жена на 35 години, защото отправила заплахи за убийство към друга жена. Това се случило в магазин в квартал "Дружба", съобщиха от Софийска районна прокуратура.
Магистратите са внесли днес за разглеждане в съда обвинителния акт срещу агресорката. В.В. извадила и насочила зареден газов пистолет към пострадалата П.А. И казала "Ще те убия". Тази закана, според юристите, е могло да събуди основателен страх за осъществяване на престъплението.
По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което спрямо В. В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция. Предстои делото срещу нея да продължи в съда.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right